Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 14-17/9 οι εγγραφές της Global New Europe

Στο διάστημα από 14 - 17 Σεπτεμβρίου 2004 θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της Global New Europe Fund AEEX στη Σοφοκλέους. Τα κεφάλαια μετά την αύξηση κεφαλαίου θα ανέρχονται σε 57 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2004 ανέρχονταν σε 43 εκατ. ευρώ.

Από 14-17/9 οι εγγραφές της Global New Europe
Στο διάστημα από 14 - 17 Σεπτεμβρίου 2004 θα πραγματοποιηθούν οι δημόσιες εγγραφές για την είσοδο της Global New Europe Fund AEEX στην κύρια αγορά του ΧΑΑ.

Η εταιρία, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, θα διαθέσει 4.085.360 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μία, ενώ το σύνολο των μετοχών μετά την αύξηση κεφαλαίου θα ανέλθει σε 16.341.440 τεμάχια.

Η εσωτερική αξία της μετοχής διαμορφώνεται στα 3,51 ευρώ, με βάση τις τιμές κλεισίματος της 30ης Ιουνίου 2004.

Τα κεφάλαια της εταιρίας μετά την αύξηση κεφαλαίου θα ανέρχονται σε 57 εκατ. ευρώ, ενώ τα κεφάλαια τον Ιούνιο του 2004 ανέρχονταν σε 43 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία επενδύει κυρίως σε Ρωσία, Τουρκία, Μέση Ανατολή και Ελλάδα, ενώ το χαρτοφυλάκιό της κατανέμεται σε μετοχές (50%), ομόλογα (19%), και διαθέσιμα στο 21% περίπου.

Η εταιρία ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2002, έχει 39 ιδιωτικούς μετόχους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η EFG Eurobank.

Πρόεδρος της Global AEΠΕΥ είναι ο Άγγελος Πλακόπιτας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Β. Καρατζάς και οι Γεώργιος Γόντικας (EFG Eurobank), Νικόλαος Καραμούζης (EFG Eurobank), Αντώνης Παπαδημητρίου, Βασίλειος Κλέτσας, Κωνσταντίνος Γκλαβάς μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στην εταιρία έχουν επενδύσει μεγάλα ναυτιλιακά και επιχειρηματικά ονόματα.

Οι παλαιοί μέτοχοι, που κατέχουν το 85,19% των μετοχών της GNEF, έχουν δεσμευτεί ότι δε θα προβούν σε πώληση των μετοχών τους για διάστημα 6μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης της GNEF στο ΧΑΑ.

Επιπλέον παλαιοί μέτοχοι που κατέχουν το 41,96% των μετοχών της εταιρίας, έχουν δεσμευτεί ότι δε θα προβούν σε πώληση μετοχών τους και το β΄ εξάμηνο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης της GNEF στο ΧΑΑ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρίας Global Διαχείριση Κεφαλαίων ΑΕΠΕΥ, κ. Άγγελος Πλακόπητας τόνισε: ”Σκοπός της συνάντησής μας είναι σήμερα να σας εξηγήσουμε γιατί η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της εταιρίας επενδύσεων Global New Europe ΑΕΧΧ, αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική πρόταση.

Ίσως φανεί κοινότοπο αλλά πρωταρχικός λόγος για να επενδύσει κάποιος στην GNEF AEEX, είναι η ομάδα των στελεχών που διοικούν αυτήν την εταιρία.

Μια ομάδα με σημαντική και αποδεδειγμένα επιτυχή πορεία στη χρηματοοικονομική αγορά, που με γνώμονα τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την απόλυτη αφοσίωση στο στόχο της, κατάφερε να φτάσει την εταιρία στη σημερινή της θέση, αποτελώντας την εξαίρεση στον κανόνα της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας.

Άλλωστε, τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει σε σχέση με τον κίνδυνο που έχουμε αναλάβει μας έχουν δικαιώσει”.

Συνεχίζοντας ο κ. Α. Πλακόπητας επισήμανε: ”Ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της GNEF ΑΕΕΧ, είναι η ισχυρή μετοχική της σύνθεση, η οποία αποτελείται από πολύ ισχυρά ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας και της επιχειρηματικής ζωής, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύ ισχυρή διαπραγματευτική κεφαλαιακή βάση. Στο πλαίσιο αυτό, η είσοδος της GNEF AEEX στο ΧΑ δίνει στο ευρύ επενδυτικό κοινό μία ξεχωριστή επενδυτική ευκαιρία να αποτελέσει μέρος αυτής της ισχυρής επενδυτικής ομάδας.

Στόχος μας είναι…”, όπως συνέχισε χαρακτηριστικά ”η… GNEF ΑΕΕΧ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Global Finance, η οποία ξεκίνησε με τη διαχείριση ενός fund περίπου 15 εκατ. και έχει καταφέρει να διαχειρίζεται σήμερα 6 fund, περίπου 500 εκατ. συνολικά.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας την GNEF ΑΕΕΧ ο κ. Βασίλης Θ. Καρατζάς, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Global Διαχείριση Κεφαλαίων ΑΕΠΕΥ, επισήμανε ότι η επενδυτική πολιτική της εταιρίας GNEF ΑΕΕΧ εστιάζει στη μεγιστοποίηση της εσωτερικής αξίας της μετοχής σε συνδυασμό με την ανάληψη όσο γίνεται χαμηλότερου κινδύνου στην επένδυση σε μετοχές, ομόλογα και βραχυπρόθεσμες καταθέσεις σε χώρες της ΑΕΜΑ (κυρίως Ρωσία, Τουρκία και τις χώρες της Κ. Ευρώπης) και στην επένδυση , με κριτήριο την απόλυτη απόδοση και όχι τη συγκριτική ως προς τους αντίστοιχους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Αρης Δαμουλάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v