Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάκας: Αύξηση κερδών στο έτος 2003 - 2004

Σημαντική αύξηση 86,70% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφάνισε η Νάκας για την εταιρική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, με τα κέρδη να ενισχύονται κατά 9,06%. Άνοδο 51,19% και 9,19% παρουσίασαν τα κέρδη και οι πωλήσεις αντίστοιχα της μητρικής.

Νάκας: Αύξηση κερδών στο έτος 2003 - 2004
Με σημαντική αύξηση των κερδών τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής έκλεισε η εταιρική χρήση (1 Ιουλίου 2003 - 30 Ιουνίου 2004) για τη Φίλιππος Νάκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,06% διαμορφούμενες στα 30,34 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 27,82 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εταιρικής χρήσης.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Φίλιππος Νάκας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση 86,70% καθώς έφτασαν στα 3,05 εκατ. ευρώ, από 1,63 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών παρουσιάζει 9,19% αύξηση καθώς έφτασε στα 29,82 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 27,31 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 51,19% στα 3,12 εκατ. ευρώ, από 2,06 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι στα κέρδη συμπεριλήφθηκε το ποσό των 822.000 ευρώ από την πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου της εταιρίας στην οδό Σκιάθου 147, στην Αθήνα. Το ακίνητο αυτό τελούσε μέχρι τον Ιούνιο του έτους 2003 ως έδρα της Φίλιππος Νάκας. (Τον Ιούλιο του 2003 πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση της εταιρίας στις νεόκτιστες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Παιανία).

Στην περίπτωση όμως που δεν θα συμπεριλαμβανόταν το ποσό από τη συγκεκριμένη πώληση στα αποτελέσματα το ποσοστό αύξησης των κερδών θα διαμορφωνόταν στο ποσοστό του 11%.

Τα θετικά οικονομικά μεγέθη αυτής της χρήσης οφείλονται στην έναρξη της απόδοσης των νέων καταστημάτων, την απόκτηση νέων κορυφαίων αντιπροσωπειών, την περαιτέρω ανάπτυξη σε τομείς πέραν του αντικειμένου των μουσικών οργάνων και τη δημιουργία νέων ιδιόκτητων καταστημάτων.

Αναλυτικότερα θα πρέπει να επισημανθεί η ραγδαία άνοδος της Φίλιππος Νάκας στον τομέα του ήχου και της εικόνας τόσο για επαγγελματικές όσο και για οικιακές εγκαταστάσεις, γεγονός που επέβαλε τη δημιουργία του νέου, εξειδικευμένου καταστήματος στη οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα, που καλύπτει έκταση 350 τ.μ. εκτίθεται τεράστια συλλογή ηχητικών προϊόντων, Home Cinema, τηλεοράσεων, οθονών, προϊόντων για επαγγελματικές εγκαταστάσεις καθώς και πλούσια γκάμα ειδών του χώρου των Multimedia.

Ακόμα στη οδό Σόλωνος και Χαρ. Τρικούπη δημιουργήθηκε εξειδικευμένο Guitar Shop που απευθύνεται στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες κιθαριστές και διαθέτει μεγάλη ποικιλία από κλασικές, ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσα, ενισχυτές και αξεσουάρ.

Σημειώνεται ακόμα, ότι ένα πολύ σημαντικό κατάστημα για τον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Διαθέτει όλων των ειδών τα μουσικά όργανα και τα βιβλία αλλά και πλήρη γκάμα επαγγελματικών προϊόντων ήχου και εικόνας.

Το τελευταίο τρίμηνο η Φίλιππος Νάκας εισήλθε δυναμικά στο χώρο της εικόνας, όπου ανέλαβε την αντιπροσώπευση των εταιριών NEC (τηλεοράσεις Plasma), Liesegang (projectors), Hyundai (τηλεοράσεις plasma), Positive (καλώδια), Omnimount (βάσεις για τηλεοράσεις, οθόνες).

Στον τομέα των μουσικών οργάνων ανέλαβε την αντιπροσωπεία της εταιρίας Line 6, που κατασκευάζει modeling ηλεκτρικές κιθάρες, modeling ενισχυτές κιθάρας, πολυεφφέ ηλεκτρικής κιθάρας και μπάσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v