Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Nέος σταθμός εξυπηρέτησης σκαφών

Τη λειτουργία του νέου σταθμού εξυπηρέτησης σκαφών στη Κροατία αυξάνοντας περαιτέρω το δίκτυο της στο εξωτερικό καθώς, πλέον, ο αριθμός των σταθμών της εκτός Ελλάδας φθάνει τους 13, ανακοίνωσε η Κυριακούλης.

Κυριακούλης: Nέος σταθμός εξυπηρέτησης σκαφών
Τη λειτουργία του νέου σταθμού εξυπηρέτησης σκαφών στη Κροατία (περιοχή Biograd) αυξάνοντας περαιτέρω το δίκτυο της στο εξωτερικό καθώς, πλέον, ο αριθμός των σταθμών της εκτός Ελλάδας φθάνει τους 13, ανακοίνωσε η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή, συνεχίζοντας την επεκτατική επενδυτική πολιτική σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα η Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή, διαθέτει 7 βάσεις στην Ιταλία (Elba, Puntone, Palermo, Portisco, Carloforte, Agropoli, Marsala), 4 στην Κροατία (Pula, Zadar, Split, Biograd), 1 στη Γαλλία (Bormes les Mimosas) και 1 στην Τουρκία (Marmaris).

Στην Ελλάδα η εταιρία διαθέτει 8 βάσεις σε Αθήνα, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Λευκάδα, Σκιάθο, Πάρο και Καλαμάτα. Παράλληλα, ο Όμιλος διατηρεί πρακτορεία ναυλώσεων στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στη Γερμανία και συνεργάζεται με περισσότερα από 450 γραφεία ναυλώσεων διαμορφώνοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο ναυλώσεων παγκοσμίως.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Biograd είναι το κέντρο της Riviera η οποία επεκτείνεται από το Petar na Moru έως το Drage, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Pasman και Vrgada. Χάρη στη θέση του στην δαντελωτή ακτή της Αδριατικής, η περιοχή παρέχει άριστες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Στη κοντινή περιοχή βρίσκονται τρία Εθνικά Πάρκα: Paklenica, Kornati Archipelago και Krka, καθώς επίσης και το φυσικό πάρκο Telascica και η λίμνη Vransko.

Εκτός από την Πολιτιστική και Ιστορική κληρονομιά, το Biograd χαρακτηρίζεται επίσης από όμορφες παραλίες, γραφικούς κόλπους και διάφορα καταλύματα. Το γραφικό κανάλι Pasman με μια σειρά μικρών νησιών προστατεύει το Biograd από τους ισχυρούς ανέμους, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τους κολυμβητές και τα σκάφη.

Εξάλλου, αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων της ”Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή” στο πρώτο εξάμηνο του 2004 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας εμφάνισαν αύξηση κατά 8,48% φθάνοντας σε 839.177,71 ευρώ από 773.578,18 ευρώ στο περυσινό εξάμηνο. Αύξηση σε ποσοστό 5,32% παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών της εταιρίας φθάνοντας σε 5.302.638,93 από 5.034.884,00 ευρώ το 2003.

Μείωση σε ποσοστό 7,70% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων μετά από τα Δικαιώματα Μειοψηφίας του Ομίλου Κυριακούλη το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2003, φθάνοντας σε 872.643,86 ευρώ από 945.493,94 ευρώ πέρυσι.

Αύξηση σε ποσοστό 19,68% εμφάνισε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 13.688.263,07 ευρώ από 11.437.575,21 το 2003.

Σημειώνεται, ότι η σημαντική αύξηση στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας επετεύχθη στο πρώτο εξάμηνο του έτους, δηλαδή σε μία περίοδο που η τουριστική δραστηριότητα είναι περιορισμένη. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της διοίκησης της εταιρίας για συνέχιση της ανόδου της κερδοφορίας παρά την αρνητική εξέλιξη της τουριστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η διοίκηση της ”Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή” εκτιμά ότι στο δεύτερο εξάμηνο η εταιρία θα εμφανίσει υψηλότερους ρυθμούς αύξησης στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή, κ. Θεοφάνης Κυριακούλης, η εταιρία ανταποκρίθηκε πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις του υψηλού επιπέδου πελατών που εμπιστεύονται το όνομα της Κυριακούλης σε όλο τον κόσμο ειδικά τη φετινή περίοδο που διοργανώθηκαν με επιτυχία οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας.

Το 29% της πελατειακής βάσης της εταιρίας προέρχεται από τη Γερμανία, το 11% από την Ιταλία, το 9% από τη Μεγάλη Βρετανία, το 9% από τη Γαλλία, το 8% από την Ολλανδία, το 7% από την Αυστρία, το 5% από τις Σκανδιναβικές χώρες, το 3% από την Τσεχία, το 2% από την Ελβετία, το 2% από το Βέλγιο και το 1% από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Ποσοστό 12% προέρχεται από άλλες χώρες ενώ ποσοστό 3% προέρχεται από την ελληνική αγορά.

Ο στόλος που διαχειρίζεται ο Όμιλος φέτος για πρώτη φορά έφθασε στα 400 σκάφη ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε νέες παραγγελίες σκαφών για το 2005 οπότε θα αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των σκαφών.

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι ο όμιλος Κυριακούλη είναι ο μοναδικός ελληνικών συμφερόντων διεθνούς εμβέλειας, ο οποίος κατατάσσεται στην τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, βάσει του αριθμού σκαφών τα οποία εκμεταλλεύεται, του αριθμού των σταθμών εξυπηρέτησης σκαφών και πελατών και της λειτουργικής κερδοφορίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v