Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: "Ανεβαίνει το κοντέρ" για φέτος

Παρά τη δυσμενή συγκυρία που πλήττει την εγχώρια οικονομία, κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στα στελέχη της Mevaco, μετά και τα αποτελέσματα-έκπληξη που σημείωσε η εισηγμένη το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Mevaco: Ανεβαίνει το κοντέρ για φέτος
Παρά τη δυσμενή συγκυρία που πλήττει την εγχώρια οικονομία, κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στα στελέχη της Mevaco, μετά και τα αποτελέσματα-έκπληξη που σημείωσε η εισηγμένη κατά το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Δύο είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που ερμηνεύουν την ανοδική πορεία των οικονομικών επιδόσεων της εταιρίας, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Δημήτρη Κωστόπουλο:

Πρώτον, η άνοδος των παραγγελιών από τον όμιλο Frigoglass και, δεύτερον, η επιλογή της εισηγμένης να δραστηριοποιηθεί στον χώρο της παραγωγής εξαρτημάτων για μονάδες ήπιων μορφών ενέργειας.

Η ανοδική πορεία του τελευταίου τριμήνου της προηγούμενης χρονιάς συνεχίζεται και φέτος, με αποτέλεσμα οι πρώτες εκτιμήσεις για το έτος να είναι αρκετά αισιόδοξες.

Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 το 51% των πωλήσεων κατευθύνθηκε στο εξωτερικό, ποσοστό που για φέτος αναμένεται να φτάσει κοντά στο 60%.

Η Mevaco, δηλαδή, φαίνεται να ανεξαρτητοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό, όπου μάλιστα η οικονομική κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μέσα στην τρέχουσα χρήση.

Στα σχέδια επίσης της επιχείρησης είναι η δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, θέμα άλλωστε που ψήφισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Στο στάδιο επίσης της μελέτης βρίσκεται και η επέκταση στην παραγωγή και άλλων καινοτόμων προϊόντων, που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v