Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Επεκτείνεται στην παραγωγή ενέργειας

Η Mevaco ανακοινώνει ότι σήμερα 24/1 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ.Σ., η οποία ενέκρινε την επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδίως στην παραγωγή ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών.

Mevaco: Επεκτείνεται στην παραγωγή ενέργειας
Η Mevaco ανακοινώνει ότι σήμερα 24/1 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ.Σ., η οποία ενέκρινε την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδίως στον τομέα της παραγωγής και εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων.
 
Η τροποποίηση που εγκρίθηκε συνίσταται στην προσθήκη των παρακάτω εδαφίων στο ως άνω άρθρο 3 του καταστατικού της εταιρίας που αφορούν:

5. Στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ενδεικτικά φωτοβολταϊκής, αιολικής, υδάτινης και λοιπών φυσικών πόρων).

6. Στη μελέτη, στον σχεδιασμό και στην εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση, εκμετάλλευση, διαχείριση και ανάπτυξη κάθε είδους συστημάτων παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

7. Σε συναφείς με τα έργα παραγωγής και εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας κατασκευές, σε υπηρεσίες και μελέτες, όπως η λήψη ανεμομετρικών στοιχείων, η λήψη μετρητικών στοιχείων αναγκαίων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, η χωροθέτηση των σταθμών παραγωγής, σε υπηρεσίες σχετικές με την αδειοδότηση των σταθμών παραγωγής και σε κάθε συναφή υπηρεσία. 

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τη σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών της εταιρίας κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά τη διάρκεια της χρήσης 2010 σε ποσοστό 18% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
 
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες παραγγελίες, η αυξητική τάση του 2010 αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην τρέχουσα χρήση 2011.

Η άνοδος αυτή του κύκλου εργασιών οφείλεται αφενός στην παρουσία της εταιρίας σε νέες αγορές και αφετέρου στην επιβεβαίωση και στην ενίσχυση της παρουσίας της σε αγορές όπου διατηρεί διαχρονικά δυναμική παρουσία. Οι εν λόγω δραστηριότητες έχουν σε σημαντικό βαθμό εξαγωγικό χαρακτήρα, καθιστώντας ευοίωνες τις προοπτικές των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, παρά την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία της εθνικής οικονομίας.

Τέλος, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τη συνέχιση και επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας, με προτεραιότητες την ανέγερση δύο βιομηχανικών κτιρίων συνολικής επιφάνειας 9.357,60 τ.μ., η κατασκευή των οποίων θα ολοκληρωθεί εντός του 2011, και παράλληλα την υλοποίηση επενδυτικού πρόγραμματος προμήθειας σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού ύψους 800.000 ευρώ, υποβληθέντος στο Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v