Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Μega deal με Ελληνοαμερικανό επενδυτή

Τη συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων της σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ, η οποία υπογράφηκε με επενδυτή ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, ανακοίνωσε η Εμπορική. 

Εμπορική: Μega deal με Ελληνοαμερικανό επενδυτή
Σημαντική πρόοδο στην πορεία υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της Εμπορικής Τράπεζας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον εξορθολογισμό και τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της, αποτελεί η συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων της σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ, η οποία υπογράφηκε με επενδυτή ελληνοαμερικανικών συμφερόντων που δραστηριοποιείται στον κλάδο αυτόν.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά ακινήτων, που δρομολογήθηκε το 2010 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω θετικές εξελίξεις, καθώς ο πλειοδότης αποσκοπεί στη δημιουργία επενδυτικού οχήματος στην ελληνική κτηματαγορά.

Η εν λόγω συμφωνία, η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί η Εμπορική Τράπεζα τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, εξασφάλισε θετικές αποδόσεις από το αξιοποιηθέν χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της και συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Η Εμπορική Τράπεζα, αξιοποιώντας τη μεγάλη τεχνογνωσία που διαθέτει στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, θα διατηρήσει ενεργό παρουσία στην αγορά ακινήτων, εφαρμόζοντας με συνέπεια τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό και συμβάλλοντας από την πλευρά της στην τόνωση ενός καίριου τομέα της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v