Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Pharma PLUS

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Pharma PLUS, μέλος του ομίλου Lavipharm, που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συνέδρων - μελών του δικτύου.

Lavipharm: 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Pharma PLUS
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Pharma PLUS, μέλος του ομίλου Lavipharm, που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή περισσότερων από 90 συνέδρων - μελών του δικτύου.

Σήμερα, το δίκτυο Pharma PLUS αριθμεί 88 φαρμακεία, τα οποία κατά το 2010 παρουσίασαν αύξηση 14,4% στις πωλήσεις συμπληρωμάτων διατροφής και 4,5% παραφαρμάκου, ενώ είχαν αισθητά καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα του φαρμάκου συγκριτικά με την υπόλοιπη αγορά, της οποίας η πτώση ήταν 12,6% και οφείλεται στη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, ανακοινώθηκε η στρατηγική που ήδη υλοποιείται για το 2011 με στόχο πάντα την ανάπτυξη του δικτύου, αλλά και κάθε φαρμακείου ξεχωριστά, ώστε να αποτελεί μια υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση.

Έτσι, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ανακοινώθηκαν οι αποκλειστικές συνεργασίες του Προμηθευτικού Κέντρου της Pharma PLUS με σημαντικές πολυεθνικές εταιρείες για τη διανομή και διάθεση των προϊόντων τους. Οι συμφωνίες αυτές αποδεικνύουν τη σημασία που επιδεικνύουν οι εταιρείες προς το Προμηθευτικό Κέντρο, αλλά και την ίδια τη Pharma PLUS, που από το 2002 μέχρι σήμερα εργάζεται μεθοδικά και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους φαρμακοποιούς παραμένοντας το πιο ολοκληρωμένο δίκτυο φαρμακείων στη χώρα μας.

Τονίζεται, ότι οι δημιουργικές ενέργειες μάρκετινγκ που προγραμματίζονται για το 2011, αποτέλεσαν έναν ακόμα σημαντικό πυρήνα συζήτησης. Μέσα από αυτές, το φαρμακείο γίνεται ανταγωνιστικότερο, σε σχέση με άλλα δίκτυα διανομής, σε προϊόντα υγείας και ομορφιάς. Παράλληλα, συνεισφέρει με ειδικές προνομιακές τιμές στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Επιπλέον, ένα ακόμα μείζονος σημασίας θέμα για την προσέκλυση νέων καταναλωτών παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο. Πρόκειται για τον Κώδικα Καλής Λειτουργίας, στον οποίο καταγράφονται οι υποχρεώσεις του υπαλλήλου απέναντι στο φαρμακείο, αλλά και η συμπεριφορά του φαρμακοποιού απέναντι στον εργαζόμενό του. Με βάση αυτόν τον Κώδικα, θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση, με στόχο τη βελτίωση στην επικοινωνία και γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Όσον αφορά τον τομέα της μηχανογράφησης, ανακοινώθηκε και η αναβάθμιση του αρχείου φαρμάκου LAVINET με πληρέστερη πληροφόρηση για κάθε κωδικό, γεγονός που βοηθά το φαρμακοποιό στην καθημερινότητά του. Αυτό έρχεται ως συνέχεια της ολοκλήρωσης του αρχείου LAVINET, το οποίο είναι το μόνο πλήρες αρχείο παραφαρμάκου στην ελληνική αγορά με περιγραφή προϊόντος, barcode, αλλά και τις πραγματικές τιμές της αγοράς για περισσότερους από 80.000 κωδικούς.

Οι φαρμακοποιοί που συμμετείχαν στο συνέδριο υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό το www.pharmaplus.gr το οποίο ξεκινά τις επόμενες ημέρες επίσημα τη λειτουργία του. Ήδη οι επισκέψεις έχουν φτάσει τις 1200, ενώ ηλεκτρονικές αιτήσεις για την κάρτα +pluscard έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Όπως επισημαίνεται, στο συνέδριο, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και η κάρτα υγείας και ομορφιάς +pluscard, που αποτέλεσε επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω μιας νέας σειράς συμφωνιών που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του δικτύου φαρμακείων και επεκτείνονται σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας των καταναλωτών.
 
Έτσι, ο καταναλωτής κερδίζει διπλά και ο φαρμακοποιός ενισχύει ακόμα περισσότερο το πελατολόγιό του. Αξίζει να σημειωθεί η αύξηση κατά 30% του αριθμού των κατόχων της κάρτας πελάτη +pluscard το 2010 με 105.000 ενεργά μέλη πανελλαδικά.

Τέλος, και με σκοπό τη δημιουργία ακόμα πιο μοντέρνας εικόνας στα φαρμακεία του δικτύου, παρουσιάστηκαν νέες προτάσεις εξοπλισμού αισθητικά βελτιωμένες, λειτουργικά άρτιες, αλλά και οικονομικά συμφέρουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v