Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης

Η Αγροτικός Οίκος Σπύρου γνωστοποιεί το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με τις θυγατρικές της GOLDEN WEST SEED HELLAS και ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ INTERNATIONAL, με απορρόφηση της δεύτερης και της τρίτης από την πρώτη.

Σπύρου: Σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης
Η Αγροτικός Οίκος Σπύρου γνωστοποιεί το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με τις θυγατρικές της GOLDEN WEST SEED HELLAS και ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ INTERNATIONAL, με απορρόφηση της δεύτερης και της τρίτης από την πρώτη και με ισολογισμό μετασχηματισμού της 30ής/6/2010.

Όπως επισημαίνεται, οι απορροφούμενες εταιρίες GOLDEN WEST SEED HELLAS και ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ INTERNATIONAL θα μεταβιβάσουν το σύνολο της περιουσίας τους (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφώσα Αγροτικός Οίκος Σπύρου, με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση η οποία φαίνεται στον ισολογισμό τους της 30ής/6/2010 και όπως αυτή (η περιουσία) θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Η απορροφώσα εταιρία θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου των απορροφώμενων επιχειρήσεων.

Η απορροφώμενη εταιρία GOLDEN WEST SEED HELLAS έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους εννέα εκατομμυρίων τετρακοσίων ογδόντα χιλιάδων ευρώ (9.480.000 ευρώ) και διαιρείται σε δώδεκα εκατομμύρια (12.000.000) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εβδομήντα εννέα λεπτών (0,79 ευρώ) η κάθε μία.

Η απορροφώμενη εταιρία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ INTERNATIONAL έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους δύο εκατομμυρίων επτακοσίων ενενήντα δύο χιλιάδων διακοσίων δεκαέξι ευρώ (2.792.216 ευρώ) και διαιρείται σε ένα εκατομμύριο τετρακόσιες είκοσι τέσσερις χιλιάδες εξακόσιες (1.424.600) ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (1,96 ευρώ) η κάθε μία.

Η απορροφώσα εταιρία Αγροτικός Οίκος Σπύρου κατέχει το σύνολο (100%) των μετοχών των απορροφώμενων, έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους οκτώ εκατομμυρίων πεντακοσίων τριάντα μία χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα ευρώ και σαράντα λεπτών (8.531.480,40 ευρώ) και διαιρείται σε είκοσι οκτώ εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα οκτώ χιλιάδες διακόσιες εξήντα οκτώ (28.438.268) ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρίας δεν θα μεταβληθεί και η απορροφώσα Αγροτικός Οίκος Σπύρου δεν υποχρεούται στην έκδοση νέων μετοχών, επειδή η αξίωση για έκδοση νέων μετοχών αποσβέννυται, λόγω συγχύσεως, αφού κατέχει το σύνολο (100%) των τίτλων της απορροφώμενων επιχειρήσεων. Οι μετοχές των απορροφώμενων εταιριών με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ακυρωθούν ως μη έχουσες πλέον καμία αξία, συντασσομένου για τον σκοπό ειδικού πρακτικού ακύρωσης από το διοικητικό συμβούλιο της απορροφώσας.

Όλες οι πράξεις και συναλλαγές των απορροφώμενων εταιριών μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσας και τα οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά το διάστημα αυτό θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά την απορροφώσα.

Δεν υπάρχουν μέτοχοι των απορροφώμενων εταιριών που να έχουν ειδικά δικαιώματα ή προνόμια, ούτε είναι κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών.

Για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τους τακτικούς ελεγκτές των συγχωνευόμενων εταιριών δεν προβλέπονται από το καταστατικό τους ή από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των μετόχων τους, ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, ούτε τους παρέχονται τέτοια πλεονεκτήματα με την παρούσα σύμβαση συγχώνευσης.

Από της τελειώσεως της συγχώνευσης, η απορροφώσα εταιρία υποκαθίσταται αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με τον νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις των απορροφώμενων εταιριών και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v