Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλουκίνας-Λάππας: Απόφαση απορρόφησης θυγατρικών

Το ΔΣ της Κλουκίνας Λάππας στις 9.03.2011 αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση των κατά 100% θυγατρικών "COMPTON HOUSE PROPERTIES LIMITED" και "NEZOLANO LIMITED".

Κλουκίνας-Λάππας: Απόφαση απορρόφησης θυγατρικών
Το ΔΣ της Κλουκίνας Λάππας στις 9.03.2011 αποφάσισε την ανάκληση του υφισταμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης και την έναρξη της διαδικασίας διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρίας "COMPTON HOUSE PROPERTIES LIMITED".

Επίσης κατά την ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας "NEZOLANO LIMITED" η οποία εξαγοράσθηκε από την εταιρία την 21.07.2010, λόγω του ακινήτου που έχει στην κυριότητά της στον Δήμο Ταύρου Αττικής.

Η έναρξη της διαδικασίας διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση των κατά 100% θυγατρικών κυπριακών εταιρειών από την Εταιρεία θα γίνει με Ισολογισμό Μετασχηματισμού την 31.12.2010, σύμφωνα με τον ελληνικό Νόμο 3777/2009 και τον περί Εταιρειών (ΚΕΦ. 113) Νόμο της Κύπρου, καθώς και εν γένει την ελληνική και κυπριακή νομοθεσία.

Οι ως άνω κυπριακές εταιρείες είναι 100% θυγατρικές της Εταιρείας, για τον λόγο αυτό παρίσταται σκόπιμη η ευρύτερη συγχώνευση αυτών, εφόσον μάλιστα το αντικείμενο δραστηριότητας ή ο σκοπός των θυγατρικών εταιρειών καλύπτεται από το σκοπό και τη δραστηριότητα της ελληνικής μητρικής εταιρείας.

Η προτεινόμενη συγχώνευση θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου και θα ενισχύσει τη μετοχική αξία της μητρικής εταιρείας.

Προς το σκοπό της ορθής ενημέρωσης των μετόχων της Εταιρείας και των επενδυτών διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής μετοχών δεδομένου ότι πρόκειται για κατά 100% θυγατρικές εταιρείες.

Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τον ίδιο λόγο δεν απαιτείται ο διορισμός ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων και η σύνταξη έκθεσης ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων προοριζόμενης για τους μετόχους.

Η ολοκλήρωση της ως άνω συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Απορροφώσας Εταιρείας και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων πιστοποιητικών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο των εργασιών της συγχώνευσης, ως οφείλει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v