Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Εξεταστικό κέντρο για Κολέγιο Αγγλίας

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης επελέγη από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Αγγλίας, ως Εξεταστικό Κέντρο για την απόκτηση του διεθνούς κύρους μεταπτυχιακού τίτλου MRCOG.

Ιατρικό: Εξεταστικό κέντρο για Κολέγιο Αγγλίας
Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης επελέγη από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Αγγλίας, ως Εξεταστικό Κέντρο για την απόκτηση του διεθνούς κύρους μεταπτυχιακού τίτλου MRCOG.

Σημειώνεται, ότι οι εξετάσεις διενεργούνται δύο φορές το χρόνο (Μάρτιο και Σεπτέμβριο) και αφορούν πτυχιούχους Ιατρικής που ενδιαφέρονται για την ειδικότητα Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Το νέο Εξεταστικό Κέντρο λειτουργεί με συντονιστή τον καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Ιωάννη Τζαφέττα. Το Ιατρικό Διαβαλκανικό, επελέγη ως το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με πανεπιστημιακό προσανατολισμό και πρωτόκολλα συνεργασιών διεθνούς κύρους με φορείς Υγείας και Εκπαίδευσης

Όπως επισημαίνεται, το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Αγγλίας αποτελεί κορυφαίο διεθνή οργανισμό στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, του οποίου το 50% και πλέον των μελών του βρίσκονται εκτός Βρετανίας, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αναλόγως των αιτήσεων, διεξάγονται εξετάσεις και για τα δύο επίπεδα του τίτλου σπουδών, με ενδιαφερόμενους κυρίως από τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης, της Κύπρου, της Τουρκίας κ.α., ενώ η λειτουργία ενός διεθνούς Εξεταστικού Κέντρου, συμβάλλει και στην ευρύτερη επιστημονική προβολή της Θεσσαλονίκης.

Οι εξετάσεις του Μαρτίου, διεξήχθησαν παράλληλα στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη, με ταυτόχρονη εκφορά των εξεταζόμενων θεμάτων, παρουσία αξιωματούχων του Κολεγίου, ενώ τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν στο Λονδίνο.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης διαθέτει τη μοναδική, στη Βόρεια Ελλάδα, Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική που συνδυάζει την εξελιγμένη επιστήμη και την πλέον σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, με την ασφάλεια που προσφέρει στη μητέρα και το μωρό της ένα κορυφαίο, πρωτοποριακό Γενικό Νοσοκομείο. Διαθέτει 7 άνετες και σύγχρονες αίθουσες τοκετών που υποστηρίζονται από εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης της μητέρας και του νεογνού και 2 ειδικά εξοπλισμένες αίθουσες για την πραγματοποίηση καισαρικών τομών.

Επίσης, διαθέτει Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), με 19 θερμοκοιτίδες, και αποτελεί τη μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα ιδιωτική ΜΕΝΝ και μία από τις πιο σύγχρονες της Ευρώπης. Αντιμετωπίζει με ασφάλεια νεογνά με σοβαρά προβλήματα μετά τη γέννηση τους ή με ήπια προβλήματα, που απαιτούν ειδικές συνθήκες παρακολούθησης. Στη ΜΕΝΝ νοσηλεύονται πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα, χειρουργικές παθήσεις και συγγενείς καρδιόπαθειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v