Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Πώς «βλέπει» το 2011

Μειωμένο κύκλο εργασιών και καθαρών κερδών σημείωσε η Γενική Εμπορίου το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, καθώς ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε από τα 34,9 στα 28,3 εκατ. ευρώ.

Γενική Εμπορίου: Πώς «βλέπει» το 2011
Μειωμένο κύκλο εργασιών και καθαρών κερδών σημείωσε η Γενική Εμπορίου το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, καθώς ο κύκλος εργασιών της υποχώρησε από τα 34,9 στα 28,3 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη της από το 1,7 εκατ. στια 582 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από το 1 εκατ. στα 105 χιλ. ευρώ, λόγω και της επιβάρυνσης της έκτακτης φορολογικής εισφοράς.

Το θετικό πάντως για τον εισηγμένο Όμιλο είναι η επίτευξη θετικών ταμιακών ροών ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εισηγμένης εταιρείας, τα αποτελέσματα ήταν οριακά αρνητικά και έτσι η διοίκηση θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση τη διανομή μηδενικού μερίσματος.

Οι προοπτικές του 2011

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, συνεχίζονται οι δυσμενείς που επικρατούν στην ελληνική αγορά, ενώ παρατηρείται διαρκής μείωση των χρηματοδοτικών γραμμών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, γεγονός που επηρεάζει τους δυσμενώς τους πελάτες της, αλλά επίσης αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ΓΕΒ έναντι των ανταγωνιστών της.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Γενική Εμπορίου:

• Προσανατολίζει τα δίκτυα πωλήσεών της περισσότερο προς πελάτες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας (θετικές προοπτικές) καθώς ο σημαντικότερος τομέας που είναι οι κατασκευές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

• Επεκτείνεται στο κομμάτι της ενέργειας και σύντομα αναμένεται να λάβει άδεια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη των εγκαταστάσεων της εταιρείας στον Ασπρόπυργο (0,4 MW).

• Σύναψε νέα ομολογιακά δάνεια στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ρευστότητα, αλλά επιβαρυνόμενη με υψηλότερα spreads.

• Προσπαθεί να τονώσει τον εξωστρεφή χαρακτήρα του Ομίλου, μέσα από τη θυγατρική Γενική Εμπορίου Βορείου Ελλάδος πελάτες σε βαλκανικές χώρες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v