Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Συζητήσεις για νέα deals

Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Ενδιαφέρον για την είσοδο σε νέους κλάδους, όπως τα δίτροχα, τα λάστιχα κ.λπ.

Πετρόπουλος: Συζητήσεις για νέα deals
Την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Πετρόπουλος.

Ο αρχικός στόχος πωλήσεων για το 2011 ήταν τα 83 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι μέχρι τώρα πωλήσεις βρίσκονται 15% χαμηλότερα από το πλάνο και έτσι οι προβλέψεις θα αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω, με πιθανό σενάριο πωλήσεις γύρω στα περυσινά επίπεδα και κέρδη κοντά στο μηδέν.

Η εισηγμένη εταιρία ενδιαφέρεται να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της κρίσης και να εισέλθει σε νέους κλάδους.

Συγκεκριμένα, συζητήσεις γίνονται για την ανάληψη νέων αντιπροσωπειών σε υπάρχοντες κλάδους, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και για την είσοδο σε νέους, όπως π.χ. τα δίτροχα, τα λάστιχα, τα προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτου κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των ακινήτων, η διοίκηση της Πετρόπουλος ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για πώληση ή ενοικίασή τους, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει το επιθυμητό ενδιαφέρον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ίδιες μετοχές, στόχος είναι είτε η πώλησή τους μακροπρόθεσμα είτε η χρήση τους έναντι κάποιας εξαγοράς.

Γενικότερα, οι βασικοί μέτοχοι, που σήμερα κατέχουν το 75%, θα μπορούσαν να εξετάσουν τη μείωση του ποσοστού στο 51% με τη διάθεση των μετοχών αυτών για την υλοποίηση σημαντικών εξαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v