Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση 85,3% στα καθαρά κέρδη

Αύξηση 85,3% στα καθαρά κέρδη παρουσίασε η εταιρία Frigoglass στο α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς διαμορφώθηκαν σε 8,729 εκατ. ευρώ από 4,711 εκατ. ευρώ το τρίμηνο του 2010.

Frigoglass: Αύξηση 85,3% στα καθαρά κέρδη
Αύξηση 85,3% στα καθαρά κέρδη παρουσίασε η εταιρία Frigoglass στο α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς διαμορφώθηκαν σε 8,729 εκατ. ευρώ από 4,711 εκατ. ευρώ το τρίμηνο του 2010.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 44,6% καθώς διαμορφώθηκαν σε 134,826 εκατ. ευρώ από 93,213 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Π. Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σχολίασε: "Η θετική τάση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους συνεχίστηκε το α' τρίμηνο 2011, με την αύξηση των πωλήσεων να προέρχεται από την Ευρώπη.

Η πορεία της Δ. Ευρώπης ήταν θετική στο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τροχιά της, ενώ στις άλλες περιοχές διατηρήθηκαν τα επίπεδα ζήτησης.

Παρόλο που το κόστος των πρώτων υλών κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυξήθηκε σημαντικά, οι πρωτοβουλίες διαχείρισης του κόστους οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας.

Ενώ αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές το 2011, εκτιμούμε ότι το κόστος των πρώτων υλών θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, επηρεάζοντας μας καθώς διανύουμε το έτος.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημειώνουμε στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, και ενώ αναμένουμε αύξηση του κόστους στο άμεσο μέλλον, παραμένουμε αισιόδοξοι για τη δυνατότητα δημιουργίας αξίας με άξονα την παγκόσμια παρουσία μας και τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας.

Η εξαγορά του Jebel Ali που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα αποδεικνύει τη στρατηγική σημασία του κλάδου Υαλουργίας και μας τοποθετεί ιδανικά στην περιοχή για εξαγωγές στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική, επισημαίνοντας τη στρατηγική μας για παγκόσμια ανάπτυξη".

--- Επιχειρηματικές προοπτικές

Όπως επισημαίνεται από την εταιρία, η θετική τάση κατά τη διάρκεια του 2010 συνεχίστηκε. Η Α. Ευρώπη παρέμεινε ισχυρή, ενώ η σταδιακή βελτίωση στη Δ. Ευρώπη στο β' εξάμηνο 2010 επιταχύνθηκε το α' τρίμηνο 2011. Η Αμερική παρουσίασε θετική πορεία, ενώ η Ασία/Ωκεανία/ Αφρική / Μ. Ανατολή διατήρησαν τα επίπεδα ζήτησης.

Σημειώνεται, ότι η Frigoglass αναμένει όλες οι γεωγραφικές περιοχές να παρουσιάσουν αύξηση πωλήσεων κατά τη διάρκεια του έτους, με κυρίαρχη την ανάκαμψη της Δ. Ευρώπης, και την Ασία / Ωκεανία / Αφρική / Μ. Ανατολή να επιστρέφουν σε ανάπτυξη, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς.

Ενώ αναμένεται η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη να συνεχιστεί, η διοίκηση τονίζει ότι έχει επίγνωση των πληθωριστικών τάσεων που σημειώνονται παγκοσμίως. Ανάλογες πιέσεις επηρέασαν τις δραστηριότητές της το α' τρίμηνο, ενώ περιμένει μεγαλύτερη επίπτωση στο β' εξάμηνο του έτους.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες θα ανέλθουν σε 38 εκατ. ευρώ το 2011, ακτευθυνόμενες στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης σε επενδύσεις αύξησης της δυναμικότητας και παραγωγικότητας καθώς και σε αναβαθμίσεις μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα Υαλουργίας.

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές, με δεδομένα την ηγετική θέση, την ικανότητα της εταιρίας να καινοτομεί, την ευρεία γεωγραφική της παρουσία καθώς και τις μακροχρόνιες πελατειακές της σχέσεις.

Τέλος, τονίζεται, ότι η εταιρία συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανεύρεση νέων ευκαιριών ανάπτυξης, όπως την πρόσφατη εξαγορά του Jebel Ali, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στον κλάδο Υαλουργίας, τοποθετώντας την ιδανικά στην περιοχή για εξαγωγές στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική.

* Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα της Frigoglass δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v