Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Διεύρυνση ζημιών σε όμιλο & μητρική

Διεύρυνση ζημιών και υποχώρηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Μοτοδυναμική στο α' τρίμηνο 2011, σε σχέση με το τρίμηνο 2010, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Μοτοδυναμική: Διεύρυνση ζημιών σε όμιλο & μητρική
Διεύρυνση ζημιών και υποχώρηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Μοτοδυναμική στο α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 7,209 εκατ. ευρώ από 10,594 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση 31,95%.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 6.9 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία-Βουλγαρία) ανήλθαν σε 272 χιλ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε -890 χιλ. ευρώ έναντι -249 χιλ.ευρώ πέρυσι, το δε αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασε ζημία 1.03 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι η ζημία αυτή ανήλθε σε 443 χιλ. ευρώ.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, οι πωλήσεις δικύκλων εμφάνισαν μείωση 33,5% και ανήλθαν σε 3.7 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις προϊόντων θάλασσας έφθασαν τα 1.2 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 44,3% σε σχέση με πέρυσι. Ως προς τα συμπληρωματικά προϊόντα, που περιλαμβάνουν ελαστικά, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά και υπηρεσίες, οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 2.3 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας μείωση 19%.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 6,729 εκατ. ευρώ από 9,403 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 28,43%.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 841,184 χιλ. ευρώ από ζημιές 468,556 χιλ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: "Αν και το α τρίμηνο δεν είναι απόλυτα ενδεικτικό του συνόλου του έτους, το γεγονός είναι ότι οι αγορές που δραστηριοποιούμαστε εξακολουθούν να είναι έντονα πτωτικές. Οι προσπάθειές μας εντείνονται τόσο σε εμπορικό, όσο και διαχειριστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των μεριδίων μας, αλλά και την αποτελεσματική μείωση των εξόδων. Η εστίαση μας παραμένει στην προσπάθειες βελτιστοποίησης των υποδομών μας, και μεγιστοποίησης των χρηματοροών, που σε συνδυασμό με τη νέα δραστηριότητα της Porsche προσδοκούμε ότι θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα στο σύνολο του έτους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v