Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Υποχώρηση 78,57% στα ενοποιημένα κέρδη

Μείωση 78,57% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου της Ελινόιλ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧA).

Ελινόιλ: Υποχώρηση 78,57% στα ενοποιημένα κέρδη
Μείωση 78,57% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου της ΕΛΙΝΟΪΛ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧA).

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΛΙΝΟΪΛ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθε σε 212,2 εκατ. έναντι 222,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2010, καταγράφοντας μείωση 4,7%. Ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 10,5%, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης για καύσιμα στην εσωτερική αγορά.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 10,7 εκατ. ευρώ έναντι 13,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2010, μειωμένα κατά 18,9%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 50,7% και έφτασαν το 0,9 εκατ. έναντι 1,8 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Όσον αφορά στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT), ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,8 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε 0,3 εκατ. έναντι 1,4 εκατ.

Σημειώνεται ότι οι πολύ δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επηρεάζουν την καταναλωτική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης που, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα περιορισμένη ρευστότητα, προκαλεί δύσκολες συνθήκες στην αγορά τόσο των πρατηρίων όσο και των εμποροβιομηχανικών πελατών.

Όπως επισημαίνεται, σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον, η ΕΛΙΝΟΪΛ εντείνει τις προσπάθειές της για αποτελεσματικότερο έλεγχο του κόστους, με παράλληλη ανάπτυξη συνεργειών και δημιουργία οικονομιών κλίμακος, ενώ συνεχίζει την προσεκτική κι επιλεκτική ανάπτυξη των πωλήσεών της.

Ταυτόχρονα, έχοντας το πλεονέκτημα να διατηρεί μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και να εξυπηρετεί διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, εκμεταλλεύεται όποιες θετικές εξελίξεις προκύπτουν στην αγορά. Η εταιρία, με εφόδια τις άρτιες κι εκτεταμένες υποδομές της, την ισχυρή κεφαλαιακή της διάρθρωση και την ικανότητά της για παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση υγιούς και ελεγχόμενης αναπτυξιακής πορείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v