Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Κέρδη έναντι ζημιών στο α' τρίμηνο

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους για τον Όμιλο Mevaco το α' τρίμηνο του 2001 ανήλθαν σε κέρδη 328,94 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 61,49 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Mevaco: Κέρδη έναντι ζημιών στο α τρίμηνο
Σημαντική βελτίωση σημείωσαν τα αποτελέσματα του Ομίλου Mevaco το α' τρίμηνο του 2011 με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται σε 6,53 εκατ. ευρώ έναντι 4,11 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση 58,84%.
 
Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1.013,86 χιλ. ευρώ έναντι 419,87 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας σημαντική άνοδο 141,47%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 699,37 χιλ. ευρώ έναντι 208,28 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο σημειώνοντας σημαντική αύξηση 235,79%.

Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους για τον Όμιλο Mevaco ανήλθαν σε κέρδη 328,94 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 61,49 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας διαμορφώθηκε σε 5,28 εκατ. ευρώ έναντι 2,74 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση 93,05%. Τα μικτά κέρδη της Εταιρείας ανήλθαν σε 995,50 χιλ. ευρώ έναντι 246,54 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 303,79%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 636,91 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 77,37 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 490,66 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 74,82 χιλ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Εν μέσω των ιδιαίτερα αρνητικών οικονομικών συνθηκών και παρά την σημαντική επιδείνωση του επιχειρηματικού και οικονομικού κλίματος, η MEVACO κατάφερε να αυξήσει τα μερίδια αγοράς που κατείχε τόσο στη Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Η αύξηση των πωλήσεων σε αγορές του εξωτερικού είχε ως αποτέλεσμα οι εξαγωγές του Ομίλου και της Εταιρείας να αποτελούν πλέον το 50,20% και το 58,42% του κύκλου εργασιών των, έναντι 18,48% και 22,37% αντίστοιχα του Α? τριμήνου της προηγούμενης χρήσης.

Με την αξιοποίηση του επενδυτικού προγράμματος που υλοποίησε στην διάρκεια των προηγούμενων ετών η Εταιρεία ενίσχυσε την παραγωγική δυναμικότητα της, με αποτέλεσμα να επιτύχει την δραστηριοποίηση της σε πλέον απαιτητικές αγορές, όπως η αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στις εν λόγω αγορές λειτούργησε εξισορροπητικά με την μείωση των πωλήσεων σε άλλα προιόντα ως φυσιολογικό αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που επικρατεί στην εγχώρια αγορά καθώς και στην σημαντική και συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας που παράγει η υπάρχουσα κρίση.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες παραγγελίες, τα θετικά οικονομικά μεγέθη αναμένεται να συνεχισθούν καθόλη την την διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, με τον εξαγωγικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του Ομίλου να καθιστά ευοίωνες τις προοπτικές παρά την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία της εθνικής οικονομίας.

Παράλλλα, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος που αφορά την ανέγερση και επέκταση των βιομηχανικών κτιρίων της στις ιδιόκτητες οικοπεδικές εκτάσεις της ΜEVACO που ξεκίνησε την χρήση 2010.

Σημειώνεται ότι παρά τη σημαντική βελτίωση που παρατηρείται στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, η ένταση της συρρίκνωσης της καταναλωτικής ζήτησης επηρεάζει ιδιαίτερα τους τομείς δραστηριοποίησής της θυγατρικής εταιρείας "ΜEVACO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." στη ελληνική αγορά.

Η διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει την προσπάθεια αναπλήρωσης των απωλειών στις πωλήσεις ηλιακών θερμοσιφώνων, λόγω και της μεγάλης μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας, με νέα προϊόντα με εντονότερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v