Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Έμφαση τώρα στο εξωτερικό

"Έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας να πουλήσουμε εκτός Ελλάδος, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στη βόρεια Αφρική", δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Εμπορίου, κ. Γιώργος Κρεμμύδας.

Γενική Εμπορίου: Έμφαση τώρα στο εξωτερικό
"Έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας να πουλήσουμε εκτός Ελλάδος, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στη βόρεια Αφρική, μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα, γιατί στην Ελλάδα δύσκολα θα δούμε τα επόμενα χρόνια ανάπτυξη και έργα".

Αυτά δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Γενικής Εμπορίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, κ. Γιώργος Κρεμμύδας, συμπληρώνοντας πως τα περιθώρια κέρδους των εξαγωγών δεν είναι πλέον χαμηλότερα από αυτά της εγχώριας αγοράς, ενώ οι όροι πληρωμής είναι συχνά καλύτεροι.

Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο, τα μεγέθη της εταιρίας κινήθηκαν ανοδικά και σε αυτό συνέβαλαν τόσο οι αυξημένες τιμές των προϊόντων (επηρεάζονται από την τιμή του χάλυβα) όσο και η πορεία των εξαγωγών προς τα Βαλκάνια από τη θυγατρική ΓΕΒ Βορείου Ελλάδος.

Μέχρι τώρα, η φετινή πορεία των πωλήσεων εξακολουθεί να είναι ανοδική, ωστόσο -σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας- το γενικότερο περιβάλλον είναι ασταθές και υπάρχει κίνδυνος επισφαλειών.

Στα θετικά, πάντως, συγκαταλέγεται το γεγονός πως η επιχείρηση διαθέτει αποθέματα σε σχετικά χαμηλές τιμές και προσπαθεί να κάνει στροφή των πωλήσεών της προς πελάτες ισχυρής πιστοληπτικής ικανότητας. Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων είναι ασφαλισμένο κατά μεγάλο ποσοστό σε εταιρία πιστώσεων.

Φέτος το φωτοβολταϊκό

Η εταιρία σχεδιάζει επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 0,6 MW στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο, που αναμένεται να αρχίσει να αποδίδει έσοδα προς το τέλος του 2011. Σχέδια επίσης υπάρχουν και για ανάλογο έργο στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, όμως τα πράγματα εκεί φαίνεται πως θα προχωρήσουν αργότερα.

Δεν πάμε για deals

"Αν κάνεις εξαγορές, αποκτάς ζημίες και προβλήματα", απάντησε ο κ. Κρεμμύδας σε σχετική μας ερώτηση, συμπληρώνοντας πως η εταιρία είναι σε θέση να προχωρήσει μόνη της, καθώς έχει άριστες σχέσεις με τις τράπεζες και μπορεί να εξυπηρετήσει απρόσκοπτα μια μεγάλη δουλειά που θα βγει στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v