Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Στα 7 χιλ.€ τα κέρδη ομίλου στο τρίμηνο

Στα 7 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη ομίλου Dionic, στο α' τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (I.F.R.S.).

Dionic: Στα 7 χιλ.€ τα κέρδη ομίλου στο τρίμηνο
Στα 7 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη ομίλου Dionic, στο α' τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (I.F.R.S.).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μικρή υποχώρηση συνεπώς της δραστηριότητας σε επίπεδο ομίλου αποδίδεται κυρίως στον αστάθμητο παράγοντα της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, η οποία έχει επηρεάσει σημαντικά την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Σε λειτουργικό επίπεδο αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες βελτιστοποίησης του κόστους, διατήρησης της ανταγωνιστικότητας, διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης, ενώ συνεχίστηκε αδιάλειπτα η εφαρμογή αυστηρότερων όρων πιστωτικής πολιτικής με στόχο την διατήρηση των "υγιών" πωλήσεων η οποία είχε και την αναμενόμενη επίπτωση στον κύκλο εργασιών του ομίλου.

O ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 3,06% στο Α τρίμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε σε ευρώ 15,8 εκατ. έναντι ευρώ 16,3 εκατ. το τρίμηνο του 2010 ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής αυξήθηκε κατά 4,38% στο τρίμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε σε ευρώ 10,02 εκατ. έναντι ευρώ 9,6 εκατ. το τρίμηνο του 2010.

Αντίστοιχη πορεία αποτυπώνουν και τα στοιχεία της κερδοφορίας του Ομίλου με τα περιθώρια να υποχωρούν για τη διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ειδικότερα, τα μικτά κέρδη του Ομίλου υποχώρησαν κατά 0,77% έναντι του τριμήνου του 2010 και ανήλθαν σε ευρώ 3,6 εκατ. έναντι ευρώ 3,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ταυτόχρονα, το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 22,8% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 24,01% το τρίμηνο του 2010.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, ανήλθαν σε ευρώ 1,06 εκατ. έναντι ευρώ 1,37 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν στο τρίμηνο του 2011 σε ευρώ 0,5 εκατ. έναντι ευρώ 0,8 εκατ. το τρίμηνο του 2010 ενώ τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 0,09 εκατ. έναντι ευρώ 0,5 εκατ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) διαμορφώθηκαν σε € 7,0 χιλ.

Η Atcom S.A, μέλος του Ομίλου Dionic σχεδιάζει και αναμένεται να υλοποιήσει εντός του δευτέρου τριμήνου του 2011 την επέκταση της σε νέες διεθνείς αγορές.

Όπως επισημαίνεται, μετά την ίδρυση της Atcom UK, η εκτεταμένη έρευνα αγοράς που ολοκληρώνει ο Όμιλος για τις αγορές της Μέσης Ανατολής και Αφρικής οδηγεί στην ανάπτυξη ισχυρότερης παρουσίας σε αυτήν την περιοχή (με επίκεντρο το Ντουμπάι) καθώς έχει αναδείξει έντονη ζήτηση για σειρά προιόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η Atcom. Ιδιαίτερα επιφανές παράδειγμα αποτελούν τα προιόντα "e-ready" της θυγατρικής του Ομίλου Dionic που προσφέρουν σε μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις την δυνατότητα ανάπτυξης και διαχείρισης ενός πλήρους web site σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος, ειδικά στους κλάδους corporate web site, e-retail και e-travel.

Τέλος, στον Τομέα Ενέργειας η θυγατρική ΕΝΑΛΕΝ έλαβε άδεια εγκατάστασης και παραγωγής και είναι στην διαδικασία υλοποίησης του φωτοβολταικού πάρκου 1,99mw στην Λακωνία ενώ η θυγατρική Ντιονίκ ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ έλαβε Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων καθώς και οριστικών όρων σύνδεσης, για την κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 42 Mw.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v