Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορδέλλου: Ξεκινούν επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση επένδυσης συνολικού ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ αποτελεί η αγορά έκτασης 57 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στην οποία προχώρησε η εταιρεία Κορδέλλου, η οποία εξετάζει τη πιθανότητα δραστηριοποίησής της και στις αγορές των Βαλκανίων.

Κορδέλλου: Ξεκινούν επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ
της Αντιόπης Σχοινά

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση επένδυσης συνολικού ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ αποτελεί η αγορά έκτασης 57 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, στην οποία προχώρησε η εταιρεία Κορδέλλου.

Ειδικότερα, η εταιρεία πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προβεί σε μακροχρόνιο δανεισμό με τη μορφή κοινοπρακτικού ή ομολογιακού δανείου, ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την υλοποίηση επένδυσης δημιουργίας αποθηκευτικών χώρων στην εν λόγω περιοχή, αλλά και μονάδας επεξεργασίας χάλυβα.

Η περιοχή της Θεσσαλονίκης επιλέχτηκε από την εταιρεία καθώς η ήδη υπάρχουσα παρουσία της την τελευταία τριετία μέσω των ενοικιαζόμενων εγκαταστάσεών της στην περιοχή Ωραιοκάστρου έχει αποδειχθεί θετική επιχειρηματική κίνηση, αφού το 1/3 του τζίρου της μητρικής εταιρείας προέρχεται από τη δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα η συμβολή της αγοράς της Βορείου Ελλάδος να είναι το 50% του τζίρου, στον οποίο αναμένεται να συμβάλει η δημιουργία της νέας μονάδας.

Η αγορά των 57 στρεμμάτων αφορά σε τίμημα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2005 αναμένεται να είναι έτοιμοι οι αποθηκευτικοί χώροι με την εκμετάλλευση των πρώτων 15 στρεμμάτων. Η πρώτη αυτή φάση της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στο σύνολό της στα 7,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Επιπλέον η εταιρεία εξετάζει ήδη τις αγορές των Βαλκανίων με πρώτη στάση σε αυτή της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, καθώς και τους πιθανούς τρόπους δραστηριοποίησής της στις εν λόγω περιοχές, με τη λύση της δημιουργίας τοπικών θυγατρικών εταιρειών να προκρίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v