Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm:Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η ΓΣ

Την απόφαση να μη διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2010 έλαβε η τακτική γενική συνέλευση της Lavipharm A.E.

Lavipharm:Τη μη διανομή μερίσματος ενέκρινε η ΓΣ
Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Lavipharm A.E., που πραγματοποιήθηκε την 15.06.2011, στην οποία παραστάθηκαν 9 Μέτοχοι, εκπροσωπούντες ποσοστό 55,39% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (ήτοι 28.295.478 μετοχές επί συνόλου 51.081.030 μετοχών), έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, ως εξής:

1.Εγκρίθηκε με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί και χωρίς τροποποιήσεις, η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 01.01.2010-31.12.2010 στην οποία περιλαμβάνονται οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις καθώς και οι ετήσιες Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση 01.01.2010 ? 31.12.2010 μετά των σχετικών Εκθέσεων και Δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. Η Εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2010.

2. Εγκρίθηκε με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2010.

3. Εγκρίθηκαν με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, οι αμοιβές και οι μισθοί που καταβλήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (εκτελεστικά και μη) κατά την εταιρική χρήση 2010 και προεγκρίθηκαν επίσης παμψηφεί, οι κατ? ανώτατο όριο αμοιβές και μισθοί των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 01.01.2011 έως 31.12.2011, ποσού που δεν υπερβαίνει το αντίστοιχο που είχε προεγκριθεί για την προηγούμενη χρήση.

4. Εγκρίθηκε με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, ο διορισμός της ελεγκτικής εταιρείας KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. για τον έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας της χρήσης 2011, με τακτικό ορκωτό ελεγκτή-λογιστή τον κ. Νικόλαο Βουνισέα και με αναπληρωτή την κ. Χρυσούλα Δούκα και με αμοιβή έως 100.800 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Επίσης εγκρίθηκε παμψηφεί ο διορισμός της ανώνυμης εταιρίας Ορκωτών Ελεγκτών ΣΟΛ Α.Ε. για τον έλεγχο των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2011, με τακτικό ορκωτό ελεγκτή-λογιστή τον κ. Παναγιώτη Αγγέλου και αναπληρωματική την κα Βασιλική Μερεντίτη και με αμοιβή έως 30.000 Ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

5. Εκλέχθηκε με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία, ήτοι μέχρι 30/06/2014, αποτελούμενο από τους κ.κ. Αθανάσιο Λαβίδα, Τάνια-Παναγιώτα Βρανοπούλου, Βενετσιάνα-Λουκία Λαβίδα, Νικόλαο Χούλη, Μηνά Τάνες, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, Χρήστο Διαμαντόπουλο, Δημήτριο Γκέρτσο και Λητώ Ιωαννίδου. Επίσης ορίστηκαν παμψηφεί, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αυτού οι κ.κ. Δημήτριος Γκέρτσος, Χρήστος Διαμαντόπουλος, Λητώ Ιωαννίδου, Κυριακόπουλος Οδυσσέας και Μηνάς Τάνες.

6. Ορίσθηκε με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, η Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από τα μη εκτελεστικά μέλη κ.κ. Λητώ Ιωαννίδου, Χρήστο Διαμαντόπουλο και Νικόλαο Χούλη, εκ των οποίων τα δύο, οι κ.κ. Λητώ Ιωαννίδου και Χρήστος Διαμαντόπουλος είναι ανεξάρτητα.

7. Χορηγήθηκε με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Εταιρείας να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση των εταιριών του Ομίλου Lavipharm που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

8. Παρασχέθηκε ειδική άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23α κν 2190/1920 με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, σχετικά με τη σύναψη δύο συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας και θυγατρικών της εταιριών ως εξής: (1) η από 21/12/2009 Σύμβαση Μη Αποκλειστικής Παραχώρησης ?δειας και Προμήθειας μεταξύ της Εταιρείας και της θυγατρικής της εταιρείας Laboratoires Lavipharm S.A. αναφορικά με την μη αποκλειστική παροχή δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του διαδερμικού συστήματος νιτρογλυκερίνης κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στη σύμβαση και (2) η από 29/01/2010 Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Διανομής μεταξύ της Εταιρείας και της θυγατρικής της εταιρείας Lavipharm Active Services A.E. αναφορικά με την ανάθεση στην θυγατρική εταιρεία υπηρεσιών διανομής και προώθησης φαρμακευτικών, καλλυντικών και προϊόντων υγιεινής πελατών της.

9. Εγκρίθηκε ομόφωνα με 28.295.478 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, η τροποποίηση των άρθρων 16 και 17 του Καταστατικού, προς εναρμόνιση με τα άρθρα 26 και 28α κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύουν σήμερα μετά την τροποποίησή τους με το νόμο 3884/2010 καθώς και προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα για το διορισμό και την ανάκληση αντιπροσώπων μετόχων στις γενικές συνελεύσεις με ηλεκτρονικά μέσα


Κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θανάσης Λαβίδας, αναφερόμενος στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τόνισε: "Στο χώρο του φαρμάκου, το 2010, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση, πλήττοντας σημαντικά τις πωλήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών. Οι μειώσεις των τιμών των φαρμάκων οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση πωλήσεων, επιβραδύνοντας το επίπεδο δραστηριότητας και επηρεάζοντας δραματικά τα περιθώρια κερδοφορίας του κλάδου". Συνεχίζοντας ανέφερε: "Μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον, εμείς στη Lavipharm, έχουμε έγκαιρα ξεκινήσει την υλοποίηση ενός προσεκτικού επιχειρηματικού σχεδιασμού με στόχο τη διατήρηση των μεριδίων μας στην ελληνική αγορά, τη διεθνή μας ανάπτυξη με την προώθηση των προϊόντων μας σε ακόμη περισσότερες αγορές του εξωτερικού και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας μέσα από τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών και την αύξηση της παραγωγικότητας".

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, αναφέρθηκε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επικύρωση της παραγωγικής και ελεγκτικής διαδικασίας (validation) του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης στις ΗΠΑ, ενώ το 2010 εκδόθηκαν οι άδειες για την κυκλοφορία του σε 21 Ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι στην Ελλάδα, επεκτάθηκε η συνεργασία με την εταιρεία Pfizer, η οποία, πέρα από το patch της νιτρογλυκερίνης, προωθεί στην ελληνική αγορά και το διαδερμικό σύστημα φαιντανύλης.

Η συνεργασία αυτή co-marketing των προϊόντων μας με μια εταιρεία, όπως η Pfizer, αποτελεί άλλη μια απτή απόδειξη της αξιοπιστίας της Lavipharm.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία του 2010, ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, o νέος Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, καθώς και τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου του 2011. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, δόθηκε έμφαση στην προσπάθεια της Εταιρείας για την απορρόφηση της πτώσης της κερδοφορίας, που προήλθε από τις μειωμένες τιμές των φαρμάκων, με συρρίκνωση των διοικητικών δαπανών μέσα στο 2010. Όσον αφορά το Α' Τρίμηνο του 2011, τονίσθηκε ότι, παρά το ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, η Lavipharm AE παρουσίασε αύξηση των πωλήσεών της εντός και εκτός Ελλάδος, κατά 20% και 27% αντίστοιχα, με παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA +€475 χιλ.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση και έγκριση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η ομόφωνη επανεκλογή με τριετή θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, που απαρτίζεται από τους κ.κ. Θανάση Λαβίδα, Τάνια Βρανοπούλου, Βάνα Λαβίδα, Δημήτρη Γκέρτσο, Χρήστο Διαμαντόπουλο, Λητώ Ιωαννίδου, Οδυσσέα Κυριακόπουλο, Μηνά Τάνες και Νίκο Χούλη. Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΧΑ και της Εταιρείας (www.lavipharm.com).


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v