Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Το «στοίχημα» του εξωτερικού

Τη σταδιακή μείωση της εμπορικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, με παράλληλη ανάπτυξη των υπηρεσιών και της ενέργειας στο εσωτερικό και των δραστηριοτήτων της εκτός χώρας, έχει υιοθετήσει ως στρατηγική ανάπτυξης ο Όμιλος Dionic.

Dionic: Το «στοίχημα» του εξωτερικού
Τη σταδιακή μείωση της εμπορικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, με παράλληλη ανάπτυξη των υπηρεσιών και της ενέργειας στο εσωτερικό και των δραστηριοτήτων της εκτός χώρας, έχει υιοθετήσει ως στρατηγική ανάπτυξης ο Όμιλος Dionic.

Έτσι, από το 30%-35% που κυμάνθηκαν οι πωλήσεις του εξωτερικού ως ποσοστό επί των συνολικών πωλήσεων το 2010, στόχος είναι να ανεβεί το συγκεκριμένο ποσοστό στο 40% φέτος και μεταξύ 60% και 70% τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Θωμάς Ρούμπας, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευση των μετόχων.

Ο λόγος της επιδιωκόμενης μείωσης της εγχώριας εμπορικής δραστηριότητας είναι το γεγονός ότι οι δυσχερείς συνθήκες του 2010 (μείωση περιόδου αποπληρωμής προς τους προμηθευτές, αύξηση κινδύνου επισφαλειών, διεύρυνση της μέσης περιόδου πίστωσης προς τους πελάτες, πίεση των τραπεζών για μείωση ορίου δανειοδότησης, κ.λπ.) όχι μόνο συνεχίστηκαν κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, αλλά επιδεινώθηκαν κι από πάνω.

«Πιστεύουμε πως δεν έχουμε δει ακόμη τον πάτο και ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούμπας.

Αντίθετα με την εμπορία, σαφώς ικανοποιητική ήταν η πορεία των υπηρεσιών. Για τη θυγατρική ALTCOM για παράδειγμα, απώτερος στόχος είναι να εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά του εξωτερικού, ενώ η Skrootz δρομολογεί την επέκτασή της στην τουρκική αγορά.

Στο χώρο της ψυχαγωγίας έχει συναφθεί κατ’ αρχήν συμφωνία με την Audiovisual για συμμαχία των δύο πλευρών, ενώ στόχος της Dionic είναι να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, τόσο στο online gaming, όσο και στα VLTs (είτε σε συνεργασία με ξένο «παίκτη», είτε αυτόνομα).

Η νέα… εποχή του Περικλέους

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι επίσης η «επιστροφή» στην εταιρεία ενός εκ των ιδρυτών της, του κ. Λάμπρου Περικλέους, ο οποίος σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στις ΗΠΑ και στις σκανδιναβικές χώρες. H Dionic, συνεργαζόμενη με τις εταιρείες του κ. Περικλέους, θα επιδιώξει να διευρύνει την παρουσία των (κατάλληλων ανά χώρα και αγορά) προϊόντων της στο εξωτερικό.

Το «στοίχημα» της ενέργειας

Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η δραστηριοποίηση της Dionic στο χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Ενδεικτική είναι η συμμετοχή σε εταιρεία που βρίσκεται σε λίγο πριν την τελική αδειοδότηση αιολικού πάρκου ισχύος 42 MW! (ελπίζεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2013 και γίνονται συζητήσεις για τη χρηματοδότηση του έργου).

Επιπλέον, συμμετέχει σε άλλες μονάδες, συνολικής ισχύος 4,26 MW που ελπίζεται πως θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στους προσεχείς 6-9 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v