Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δομική Κρήτης: Στα 15 εκ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Στα 15 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο για την εταιρία Δομική Κρήτης στο τομέα των δημοσίων έργων που συμμετέχει μέσω κοινοπραξιών. Ενημέρωση στη Γ.Σ. για  έργα, ενέργεια και διαχείριση ακινήτων.

Δομική Κρήτης: Στα 15 εκ. ευρώ το ανεκτέλεστο
Ο κ. Συνατσάκης Γεώργιος ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. της Δομικής Κρήτης για την πορεία της εταιρίας και των εταιριών του ομίλου, ανά τομέα δραστηριότητας.

Eιδικότερα, αναφέρθηκε στο ανεκτέλεστο των δημοσίων έργων που συμμετέχει μέσω κοινοπραξιών αλλά και για τη πορεία των υπολοίπων έργων στην ενέργεια και την διαχείριση ακινήτων.

Αναλυτικά:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΕΡΓΑ

Στα δημόσια έργα η Δομική Κρήτης με τις κοινοπραξίες που συμμετέχει, έχει ανεκτέλεστο έργο περίπου 15.000.000 €.

Στην κατασκευή έργων οδοποιίας, η εταιρεία, σε κοινοπρακτικό σχήμα με άλλες εταιρείες και με ποσοστό συμμετοχής 50%, έχει αναδειχθεί μειοδότης και αναμένεται η υπογραφή των εργολαβικών συμβάσεων .

Οι εργολαβικές συμβάσεις αφορούν έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. και συγκεκριμένα, την κατασκευή του έργου « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΥ προϋπολογισμού δημοπράτησης 11.500.000,00€ και την κατασκευή του έργου «ΔΡΟΜΟΣ ΓΑΖΙ-ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ 5ο ΥΠΟΕΡΓΟ, προϋπολογισμού δημοπράτησης 13.120.000,00 €.
Στην κατασκευή οικοδομικών έργων, η εταιρεία θα συμμετέχει σε κοινοπραξία η οποία πρόκειται να αναλάβει την κατασκευή 16 Σχολικών μονάδων στην Αττική, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30.000.000 € .

Η θυγατρική της εταιρεία ΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή μικρότερων έργων, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ανεκτέλεστο έργο της τάξεως των 8.000.000, 00 € περίπου, από έργα στα οποία έχει αναδειχθεί μειοδότης και αναμένεται η υπογραφή των εργολαβικών συμβάσεων και από έργα τα οποία εκτελεί κοινοπρακτικά με άλλες εταιρείες.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αναφορικά με την σύμβαση που είχε υπογραφεί με την ENEL GREEN POWER INTERNATIONAL BV, για πώληση μετοχών των συγγενών εταιρειών του τομέα αιολικής ενέργειας, ενημερώνει ότι υλοποιείται κανονικά.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2010 πραγματοποιήθηκε η πώληση των μετοχών της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΚΩΝΑΣ Α.Ε., ενώ η κατασκευή του εν λόγω σταθμού έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται εντός μηνός να τεθεί σε λειτουργία.

Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης.

Η υλοποίηση των έργων των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, στις οποίες συμμετέχει ως κύριος μέτοχος η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, διαμορφώνεται ως εξής:

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 λειτουργούν τα δύο (2) φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 160 KW. 

΄Εχει ληφθεί η άδεια παραγωγής για την «Ίδρυση Α/Π 28 ΜW, στην θέση Ρούσκιο» με όρους διασύνδεσης από την ΔΕΣΜΗΕ, όπως επίσης έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αναμένεται εντός διμήνου η έκδοση της άδειας εγκατάστασης. Επίσης εγκρίθηκε η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 του παραπάνω επενδυτικού σχεδίου.

΄Εχουν ληφθεί άδειες παραγωγής για τέσσερα αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 133 ΜW και για πέντε φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 21ΜW .

Επίσης έχουν κατατεθεί και αναμένουν αξιολόγηση από την ΡΑΕ, πέντε (5) αιτήσεις για 5 Αιολικά Πάρκα, συνολικής ισχύος 130 MW και δέκα(10) αιτήσεις για 10 φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 15,5 MW. 

Η ΔΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ στην οποία συμμετέχει η εταιρεία με ποσοστό 97,51 % , έλαβε την άδεια παραγωγής και εγκατάστασης του Α/Π στην θέση Τουρλού του Δήμου Βιάννου, ισχύος 1,2 MW όπως επίσης πρόσφατα εγκρίθηκε και η υπαγωγή της επένδυσης στις διατάξεις του Νόμου 3299/2004. 

Επίσης στο πλαίσιο υλοποίησης της σύμβασης με την ENEL, η Δομική Ενεργειακή Α.Ε. έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός υβριδικού σταθμού στην θέση «Βοσκερό του Δήμου Κουλούκωνα» εγγυημένης ισχύος 12 MW του οποίου εκδόθηκε η άδεια παραγωγής .

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η Δομική Κρήτης Α.Ε. προχωρά μέσω των εταιρειών Δ.Ι.Α. Α.Ε. και Β.Ε.Ε.Κ. Α.Ε. στην αξιοποίηση μεγάλων και εμπορικών ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Η εταιρεία Δ.Ι.Α. ΑΕ συμμετέχει στο εμπορικό κέντρο που θα ανεγερθεί στο κέντρο του Ηρακλείου εκτάσεως 8.000 m2 , στο οποίο έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές εγκρίσεις και βρίσκεται στην τελική φάση της έκδοσης οικοδομικής άδειας. Με την χορήγηση της άδειας άμεσα θα ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες. 

Η εταιρεία Β.Ε.Ε.Κ. Α.Ε. κατασκευάζει σε ιδιόκτητο ακίνητο εντός της πόλης του Ηρακλείου, κατάστημα τροφίμων με υπόγειο parking, προορισμένο για γνωστή αλυσίδα super market καθώς και άλλα καταστήματα. Η ολοκλήρωση των εργασιών εκτιμάται εντός διμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v