Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαία: Προθεσμία 30 ημερών για λουκέτο

Προθεσμία 30 ημερών για να κλείσει δίνεται στο Μαιευτήριο Γαία που λειτουργεί στο Ερρίκος Ντυνάν καθώς ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος έκανε δεκτή την απόφαση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Γαία: Προθεσμία 30 ημερών για λουκέτο
Προθεσμία 30 ημερών για να κλείσει δίνεται στο Μαιευτήριο Γαία που λειτουργεί στο Ερρίκος Ντυνάν.

Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος έκανε δεκτή την απόφαση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με υπουργική απόφαση ορίζει την προθεσμία των 30 ημερών προκειμένου να συμμορφωθεί στις διατάξεις του νόμου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει: "Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι η συνεργασία μεταξύ του Ερ. Ντυνάν και της εταιρίας με την επωνυμία Γαία Μαιευτικό - Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε. δεν εμπίπτει στην έννοια της συμπράξεως που προβλέπεται στο καταστατικό του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της ανωτέρω γνωμοδότησης, καλείστε εντός χρονικού διαστήματος τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του παρόντος όπως:

α) Προσαρμοστείτε προς την εν λόγω γνωμοδότηση ώστε η λειτουργία των μαιευτικών - γυναικολογικών σας τμημάτων να συμφωνεί με την αρ. Υ4ε/ 123637/ 16.09.2009 υπουργική απόφαση - άδεια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος - όπως ισχύει σήμερα.

Σε περίπτωση αδυναμίας του νοσηλευτικού ιδρύματος να λειτουργήσει τα μαιευτικά - γυναικολογικά τμήματα και τις απαραίτητες συναφείς δομές όπως αναπτύσσονται στην προαναφερόμενη άδεια λειτουργίας του, οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση στην υπηρεσία μας, ώστε να τροποποιηθεί η εν λόγω άδεια λειτουργίας του.

β) Αποστείλετε νόμιμα έγγραφα, βάσει των οποίων τεκμαίρονται τα ανωτέρω.

Σε αντίθετη περίπτωση, και ανεξαρτήτως του λόγου για τον οποίο δεν συμμορφωθείτε προς τα ανωτέρω, η υπηρεσία μας θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 19 του ΠΔ/τος 247/1991".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v