Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mediterra: Ανέλαβε τη διανομή της τσίχλας ΕΛΜΑ

Από την 1η Σεπτεμβρίου η Mediterra ανοίγεται και στη διανομή ταχυκίνητων κωδικών (FMCG) εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, αναλαμβάνοντας τη διανομή της τσίχλας ΕΛΜΑ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Mediterra: Ανέλαβε τη διανομή της τσίχλας ΕΛΜΑ
Το επόμενο επιχειρηματικό της βήμα, μέσω του οποίου επιδιώκει να ενισχύσει τους οικονομικούς της δείκτες, πραγματοποιεί από την 1η Σεπτεμβρίου η Mediterra. Ανοίγεται στη διανομή ταχυκίνητων κωδικών (FMCG) εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, αναλαμβάνοντας τη διανομή της τσίχλας ΕΛΜΑ.

Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η χιώτικη εισηγμένη στην ΕΝ.Α. εταιρία είναι σημαντικό γιατί, αν καταφέρει να λάβει επιτυχώς το βάπτισμα του πυρός, σε μια αγορά η οποία δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την οικονομική κρίση, θα έχει καταφέρει να εισέλθει σε μια κατηγορία και σε ένα δίκτυο (σούπερ μάρκετ και μικρά σημεία) που θα της επιτρέψει στο μέλλον να το εκμεταλλευτεί ενισχύοντας το καλάθι των διανομών της και με άλλα προϊόντα.

Για να γίνει αυτό, βέβαια, απαιτείται η συνεργασία - συμφωνία με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται επαφές) αλλά και το "χτίσιμο" ενός ευρύτερου δικτύου διανομής από αυτό που διαθέτει σήμερα η εταιρία, το οποίο εστιάζει κυρίως στη διανομή και στη διακίνηση επιλεκτικών προϊόντων.

Σε πρώτη φάση, πάντως, ο στόχος είναι η ενίσχυση των πωλήσεων και του μεριδίου της τσίχλας ΕΛΜΑ εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των μικρών σημείων πώλησης (περίπτερα, μίνι μάρκετ), το οποίο σήμερα διαμορφώνεται στο 4%.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη στην ΕΝ.Α. Mediterra έλαβε το πράσινο φως για τη νέα αυτή δραστηριότητα μόλις την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσής της, η οποία ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης αποκλειστικής διανομής με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ΣΥΝΠΕ για την τσίχλα ΕΛΜΑ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μέσω αυτής της κίνησης, η Mediterra γίνεται πλέον ο αποκλειστικός εμπορικός βραχίονας του βασικού της μετόχου, ήτοι της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, για την Ελλάδα.

Για την Ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τη διανομή της τσίχλας ΕΛΜΑ, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 1958, την είχε από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η ΕΛΓΕΚΑ.

Η συμφωνία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία υπογράφηκε στα μέσα Νοεμβρίου του 2004, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2005 και λήγει μεθαύριο 31 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v