Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 40% ο όμιλος Μπερλουσκόνι στις Αττικές Εκδόσεις

Σε 40% θα ανέρχεται το ποσοστό των εκδόσεων Mondadori (συμφερόντων Μπερλουσκόνι) στις Αττικές Εκδόσεις κατόπιν απόφασης του δ.σ. του ομίλου να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς επιπλεόν ποσοστού 20%, με την καταβολή 23,2 εκατ. ευρώ. Οι Αττικές Εκδόσεις με επιστολή τους στο ΧΑ επιβεβαίωσαν την πληροφορία που αναμετέδωσε το euro2day.gr.

Με 40% ο όμιλος Μπερλουσκόνι στις Αττικές Εκδόσεις
Σε 40% ανέρχεται πλέον το ποσοστό των εκδόσεων Mondadori (συμφερόντων Μπερλουσκόνι) στις Αττικές Εκδόσεις κατόπιν της εξαγοράς ποσοστού 20%, με την καταβολή 23,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του AFX από το Μιλάνο.

Ο ιταλικός εκδοτικός όμιλος άσκησε το δικαίωμα που είχε συμφωνηθεί από το 2003 και ελέγχει πλέον ποσοστό ανάλογο των ιδρυτών της εταιρίας, αναφέρεται στο τηλεγράφημα.*

Εξάλλου, με επιστολή του προς το ΧΑ, οι Αττικές Εκδόσεις επιβεβαιώνουν τη σχετική πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Arnoldo Mondadori Editore SpA (εταιρία του Ομίλου Μπερλουσκόνι), στη σημερινή συνεδρίαση του, αποφάσισε να εξασκήσει δικαίωμα της αναφορικά με την απόκτηση πρόσθετου 20% του κεφαλαίου της εταιρίας Αττικές Εκδόσεις.

Οι Αττικές Εκδόσεις κατέχουν ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, στον τομέα των περιοδικών και σημαντική επίσης παρουσία στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Ομιλος Μondadori αύξησε συνεπώς την συνολική συμμετοχή του στις Αττικές Εκδόσεις στο 40%.

Το αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής διευρύνει το ρόλο της Mondadori στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας χωρίς να υπάρξει όμως μεταβολή στη διοίκηση, αφού ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (Φωτό) παραμένει κανονικά στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου.

Το δικαίωμα αυτής της αύξησης είχε καθορισθεί στην αρχική συμφωνία τον Μάρτιο του 2003 με την οποία η Mondadori είχε αποκτήσει το πρώτο 20%. Η τιμή για την εξαγορά του 20% (δηλ. 3.060.000 μετοχών) η οποία καθορίστηκε βάσει κριτηρίων που προσδιορίσθηκαν στην αρχική συμφωνία, ανέρχεται στα 23,2 εκατ. ευρώ (ή 7,58 ευρώ ανά μετοχή).

Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 10 φορές το εκτιμούμενο ΕΒΙΤDA για το 2004.

Η Μondadori αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση της συμμετοχής της, λαμβάνοντας υπόψη τις άριστες οικονομικές επιδόσεις των Αττικών Εκδόσεων για το χρονικό διάστημα 2001 - 2004 (οικονομικές επιδόσεις που έδειξαν σημαντικές και συνεχείς βελτιώσεις στους τομείς του κύκλου εργασιών και των αποτελεσμάτων) καθώς και στο πρόγραμμα ανάπτυξης των Αττικών Εκδόσεων στο εξωτερικό, το οποίο αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη γεωγραφική πλατφόρμα για το λανσάρισμα των τίτλων της Mondadori.

Η Αττικές Εκδόσεις, με κύκλο εργασιών άνω των 77 εκατ. ευρώ το 2003, έχει πράγματι συνεχίσει με επιτυχία την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της και κυρίως στον τομέα των περιοδικών, τομέα στον οποίο κατέχει ηγετική θέση, έχοντας πρόσφατα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των τίτλων της.

Από σήμερα, η πολιτική ανάπτυξης του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων στοχεύει αφενός στην περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού ρόλου του στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα, αφετέρου στη ραγδαία πλέον ανάπτυξη από κοινού με τη Mondadori σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, καταλήγουν οι Αττικές Εκδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v