Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Η κρίση επηρέασε τα μεγέθη έτους

Επηρεασμένα από την κρίση αλλά και από τα έξοδα αποζημίωσης αποχωρήσαντος προσωπικού εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της CPI, για το 12μηνο που έληξε στις 30/06/2011. Μείωση EBITDA - Ζημιές μετά τους φόρους.

CPI: Η κρίση επηρέασε τα μεγέθη έτους
Επηρεασμένα από την κρίση αλλά και από τα έξοδα αποζημίωσης αποχωρήσαντος προσωπικού εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της CPI, για το 12μηνο που έληξε στις 30/06/2011.
 
Πιο συγκεκριμένα,  όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας CPI για το Οικονομικό Έτος 1/7/2010 - 30/06/2011, ανήλθε στα € 21,3 εκατ. έναντι € 21,4 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ταυτόχρονα τα έσοδα από Υπηρεσίες κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν σε € 5,02 εκατ. έναντι €5,35 εκατ. κατά την περυσινή χρήση, παρουσιάζοντας μια ελαφρά μείωση 6%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 21,7% έναντι του 26,3% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 604 χιλ. από € 1.050 χιλ. κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, λόγω της επιβάρυνσης των εξόδων της εταιρείας από αποζημιώσεις αποχωρήσαντος προσωπικού και την μείωση του μικτού κέρδους.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους ανήλθαν σε ζημιά € 479 χιλ έναντι ζημιάς € 204 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι δανειακές υποχρεώσεις της Εταιρείας μειώθηκαν κατά 10,2% ανερχόμενες στις 30/06/2011 σε € 4,25 εκατ. έναντι € 4,73 εκατ. στις 30/6/2010, ενώ τα Ταμειακά της διαθέσιμα στο τέλος της περιόδου αυξήθηκαν σημαντικά κατά 304% ανερχόμενα σε € 865 χιλ. έναντι € 284 χιλ στις 30/6/2010.

Η Διοίκηση της εταιρείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τρέχουσες συνθήκες, θα συνεχίσει, για την επόμενη διαχειριστική περίοδο, να εστιάζεται κυρίαρχα:

στην διατήρηση της ρευστότητάς της,
στην μείωση του λειτουργικού της κόστους σε συνεχή και μόνιμη βάση χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή της λειτουργία,
στην θωράκιση από επισφάλειες ακόμη και εις βάρος των πωλήσεων
στην προώθηση στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών που αποβλέπουν σε μείωση κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας των Επιχειρήσεων
στην ανάπτυξη εξαγωγικής δράσης και
στην διερεύνηση ευκαιριών αύξησης του μεριδίου της λόγω του αναμενόμενου consolidation του κλάδου.

Η CPI επικεντρώνεται σε Προϊόντα & Υπηρεσίες Outsourcing στον τομέα της εκτύπωσης (Managed Print Services) και της διαχείρισης εγγράφων (Document Management), στην παροχή & διαχείριση Υπηρεσιών Υποστήριξης Υποδομών Πληροφορικής, σε λύσεις συμμόρφωσης των Επιχειρήσεων με τα νέα κανονιστικά πλαίσια αύξησης των δημοσίων εσόδων, σε υποστήριξη και αξιοποίηση λύσεων Επιτήρησης χώρων, και τέλος σε ανάπτυξη Διαδραστικών Λύσεων Εκπαίδευσης στα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v