Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορηγία της VIDAVO στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Η Vidavo χορήγησε στη σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής μία ζώνη από έξυπνο ύφασμα καταγραφής πολλαπλών βιοσημάτων και μία συσκευή εντοπισμού με GPS, κατά τη διάρκεια του υπερμαραθώνιου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».

Χορηγία της VIDAVO στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»
Η Vidavo χορήγησε στη σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μία ζώνη από έξυπνο ύφασμα καταγραφής πολλαπλών βιοσημάτων και μία συσκευή εντοπισμού με GPS, για την παρακολούθηση των βιολογικών παραμέτρων καθώς και της διαδρομής αθλητή, κατά τη διάρκεια του υπερμαραθώνιου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2011.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το 1983 έως σήμερα. Πρόκειται για έναν από τους δυσκολότερους αλλά και ιστορικότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και συγκεντρώνει στην Ελλάδα δρομείς μακρινών αποστάσεων από όλον τον κόσμο για να τρέξουν στα ίχνη του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη. (http://www.spartathlon.gr/)

Ο αθλητής Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, που έλαβε μέρος στον υπερμαραθώνιο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» και ο οποίος είναι παράλληλα και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, φορούσε στο στήθος κάτω από τα ρούχα του την ζώνη και έφερε επάνω του τη συσκευή GPS με στόχο την καταγραφή της προσπάθειας του, η οποία στη συνέχεια θα γίνει αντικείμενο έρευνας τόσο από το τμήμα Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής όσο και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ζώνη παρέχει τη δυνατότητα τόσο ανίχνευσης και μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο δεδομένων καρδιακής συχνότητας, ηλεκτροκαρδιογραφήματος 1-απαγωγής, αναπνοής, θερμοκρασίας, δραστηριότητας κ.α. όσο και αποθήκευσης τους μέσω της υπηρεσίας τηλεμετρίας ιατρικών παραμέτρων vida24 της vidavo σε διαδικτυακό ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο. Παράλληλα μέσω τη συσκευής GPS και της υπηρεσίας εντοπισμού και εκπομπής σήματος έκτακτης ανάγκης vidatrack παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης και προβολής της διαδρομής του αθλητή σε ψηφιακό χάρτη.

H Vidavo είναι μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας, με άξονα δράσης την αξιοποίηση της ιατρικής πληροφορικής και της τηλεματικής στην υγεία. Έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις για την καινοτομική της δράση και έχει ως όραμα την αξιοποίηση της διεθνούς τάσης που επικρατεί στο χώρο της υγείας και υπαγορεύει τη διατήρηση της ψυχικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής του ατόμου σε υψηλά επίπεδα, μέσω σωστής παρακολούθησης της φυσικής του κατάστασης, και την ενεργό εμπλοκή του πολίτη στην παρακολούθηση και διασφάλιση της υγείας του, εστιάζοντας στην πρόληψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v