Autohelllas: Aύξηση στα μεγέθη ομίλου το 9μηνο

Αύξηση των μεγεθών της παρουσίασε η Autohelllas/Hertz και το εννεάμηνο του 2004, με τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων να παρουσιάζουν αύξηση 12,8% και τον κύκλο εργασιών κατά 12,2%.

Autohelllas: Aύξηση στα μεγέθη ομίλου το 9μηνο
Αύξηση των μεγεθών της παρουσίασε η Autohelllas/Hertz και το εννεάμηνο του 2004.

Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 12,8% και έφθασαν στα 16 εκ. ευρώ από 14,4 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να είναι συγκρίσιμα θα πρέπει να απομονωθούν μοναδικά γεγονότα και μερίσματα που επηρέασαν τα δύο εννεάμηνα.

Απομονώνοντας τα γεγονότα αυτά, τα κέρδη από τη δραστηριότητα έφθασαν τα 16 εκ. ευρώ από 12,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αύξηση δηλαδή 25,9%.

Τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι τα κέρδη από την πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελούν μέρος των οργανικών αποτελεσμάτων της εταιρίας ενώ παρουσιάζονται ως ανόργανα κέρδη.

Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο στα 60,3 εκ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 85,5 εκ. ευρώ έναντι 76,2 εκ. ευρώ της περυσινής αντίστοιχης περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,2%. Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η αύξηση αυτή προήλθε τόσο από τον Κλάδο του Fleet Management όσο και από τον Κλάδο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων.

Σημειώνεται ακόμα, ότι η αξία του στόλου οχημάτων της Autohellas ΑΤΕΕ στο τέλος του εννεαμήνου του 2004 ανέρχεται στα 254 εκ. ευρώ, ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2004 αναμένεται να φθάσουν τα 90 εκ. ευρώ. Τον Αύγουστο του 2004 ο στόλος της Autohellas / Hertz έφθασε τα 21.200 αυτοκίνητα διατηρώντας φυσικά την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά.

Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου του 2004, η Autohellas ΑΤΕΕ, όπως είχε προαναγγελθεί, προχώρησε στην κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής της Autotechnica Ltd κατά το ποσό των 2 εκ. ευρώ. Η Autotechnica Ltd αποτελεί τον εθνικό franchisee της Hertz καθώς και εισαγωγέα αυτοκινήτων στην Βουλγαρία.Η εταιεία ενοποιείται στην Autohellas ΑΤΕΕ με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατά το 2003 η Autohellas/Hertz έκλεισε με κέρδη προ φόρων ευρώ 16,9 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 19% σε σχέση με το 2002.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v