Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Μείωση πωλήσεων, αύξηση ζημιών

Υποχώρηση των πωλήσεων εννεαμήνου από τα 37,7 στα 32,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Μοτοδυναμική στις εννιαμηνιαίες λογιστικές της καταστάσεις, λόγω της μειωμένης ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά των μοτοσικλετών.

Μοτοδυναμική: Μείωση πωλήσεων, αύξηση ζημιών
Υποχώρηση των πωλήσεων εννεαμήνου από τα 37,7 στα 32,2 εκατ. ευρώ, εμφάνισε η Μοτοδυναμική στις εννιαμηνιαίες λογιστικές της καταστάσεις, λόγω της μειωμένης ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά των μοτοσικλετών (αντιπρόσωπος της Yamaha).

Έτσι, παρά το σημαντικό περιορισμό των εξόδων διοίκησης κατά 900 χιλιάδες ευρώ, τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBIT) επιδεινώθηκαν (από -41 χιλ. σε -941 χιλ. ευρώ) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (-1,28 εκατ. έναντι -425 χιλ. ευρώ).

Θετικό γεγονός πάντως είναι η επίτευξη θετικών λειτουργικών ταμιακών ροών (+62 χιλ.), όταν οι επενδυτικές ταμιακές ροές ήταν αρνητικές λόγω της ανάληψης της αντιπροσωπείας της Porsche στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Μοτοδυναμικής:

O ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Μοτοδυναμικής ανήλθε σε 32,3 εκατ.ευρώ έναντι 37,8 εκατ.ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά ανήλθαν σε 31 εκατ.ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία-Βουλγαρία) ανήλθαν σε 1,3 εκατ.ευρώ.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 6,8 εκατ.ευρώ, έναντι 7,9 εκατ.ευρώ πέρυσι.

Το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε -269 χιλ.ευρώ έναντι 654 χιλ.ευρώ πέρυσι, το δε αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθε σε -1,4 εκατ.ευρώ, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν -450 χιλ. ευρώ.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον Κλάδο ΥΑΜΑΗΑ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 23,6 εκατ.ευρώ έναντι 32 εκατ.ευρώ του 9μηνου 2010. Στον Κλάδο Λιανικής οι πωλήσεις ανήλθαν σε 5 εκατ.ευρώ, έναντι 5,7 εκατ.ευρώ της προηγούμενης 9μηνης περιόδου. Ο κύκλος εργασιών του Κλάδου Porsche ανήλθε σε 3,7 εκατ.ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:

«Η πρωτοφανής ύφεση στην ελληνική αγορά και οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, ειδικά στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, είναι δεδομένα. Σε αυτό το περιβάλλον, εμείς καταφέραμε να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στις περισσότερους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε.
 
Τόσο στα δίκυκλα και στους εξωλέμβιους κινητήρες YAMAΗΑ, όσο και στη λιανική μας δραστηριότητα στην Αττική, βλέπουμε τα μερίδια μας να ενισχύονται. Επίσης θετικά είναι τα πρώτα βήματα της νέας μας δραστηριότητας στο χώρο του αυτοκινήτου με την PORSCHE.

Ο Όμιλός μας διαθέτοντας πλήρεις υποδομές, ισχυρή τεχνογνωσία, πελατοκεντρική φιλοσοφία, καθώς και ισχυρή κεφαλαιακή βάση, αντιμετωπίζει τις συνθήκες του δυσμενούς αυτού περιβάλλοντος και παράλληλα αναζητά νέες ευκαιρίες επέκτασης.»

Σχετικά με τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. είναι η επίσημη αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR Co.Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και της PORSCHE AG στην Ελλάδα. Με στόχο τη διαμόρφωση μίας ολοκληρωμένης πρότασης, διανέμει κορυφαία ονόματα καταξιωμένων οίκων του εξωτερικού, μεταξύ άλλων CONTINENTAL, ALPINESTARS, OHLINS, SHARK, RICHA, JEANNEAU και SELVA.

Ιδρύθηκε το 1992 ως YAMAHA MOTOR HELLAS Α.Ε., ενώ το 2001 ο διακριτικός τίτλος άλλαξε σε ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. ενόψει της εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Είναι εισηγμένη στο ΧΑ από τον Ιούνιο του Ιούνιο του 2005 και η μετοχή της διαπραγματεύεται με την ονομασία ΜΟΤΟ.

Η δραστηριότητα της ΥΑΜΑΗΑ έχει μετακινηθεί από το 2009 σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο. H δραστηριότητα της PORSCHE διατηρείται στις εγκαταστάσεις της κάθετης μονάδας του κτηρίου Porsche Center Athens, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Ο Όμιλος διαθέτει ένα εκτεταμένο Δίκτυο Συνεργατών που καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ελλάδα και τρεις θυγατρικές : ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. στην Αττική, ΜOTODYNAMICS Srl. στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, και MOTODYNAMICS Ltd. στη Σόφια Βουλγαρίας.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v