Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Τα επενδυτικά της σχέδια για την διετία 2004-05, τα οποία προβλέπουν επενδύσεις συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ και θα διοχετευθούν κυρίως στην στρατηγική επέκταση του δικτύου των πρατηρίων, την βελτίωση των υποδομών, παρουσίασε σήμερα στην ΕΘΕ, η Ελινόιλ.

Ελινόιλ: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τη σταθερά ανοδική πορεία ανάπτυξης της εταιρίας στα 50 χρόνια της παρουσίας της, τις νέες δραστηριότητες και τομείς που θα διατηρήσουν την Ελινόιλ στην πρωτοπορία του ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα, καθώς και τους ρυθμούς εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών της παρουσίασε σήμερα η διοίκηση της εταιρίας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χ. Κυνηγό, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελινόιλ, τον κ. Γ. Τσούνια, Οικονομικό Διευθυντή και τον κ. Γ. Πατέρα, Υπεύθυνο Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρίας.

Στην διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκαν οι κύριοι σταθμοί της πορείας της εταιρίας και οι πρωτοποριακές ενέργειες που την έφεραν στην σημερινή σημαντική θέση της στην αγορά ενέργειας.

Επίσης παρουσιάστηκε η στρατηγική ανάπτυξής της στους τομείς που δραστηριοποιείται, σε μερικούς από τους οποίους κατέχει ηγετική θέση, όπως στον εφοδιασμό της βιομηχανίας και στον εφοδιασμό μαρινών και σκαφών αναψυχής.

Παράλληλα παρουσιάστηκε η δυναμική ανάπτυξη του δικτύου των πρατηρίων της σε όλη την χώρα, καθώς και οι σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και οι οποίες της προσφέρουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως το πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας καυσίμων που εφαρμόζει από το 1998 σε όλο το δίκτυό της, με θεαματικά αποτελέσματα.

Κατά την παρουσίαση επίσης έγινε ανακοίνωση και ανάλυση των αποτελεσμάτων του α’ 9μήνου 2004, τα οποία ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά καθώς τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας εμφανίζουν σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 249.024 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 14,7% σε σχέση με το α’ 9μηνο του 2003. Τα μικτά έσοδα παρουσίασαν αύξηση 20,3% και ανήλθαν σε 26.147 χιλ. ευρώ από 21.739 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 7.694 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,7%.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 4.627 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 21,6% σε σχέση με το α’ 9μηνο του 2003.

Αναφορικά με τις επενδύσεις παγίων του Ομίλου, αυτές κατά το πρώτο 9μηνο του έτους ανήλθαν σε 4.590 χιλ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε, τέλος, τα επενδυτικά σχέδιά της για την διετία 2004-05, τα οποία προβλέπουν επενδύσεις συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ και θα διοχετευθούν κυρίως στην στρατηγική επέκταση του δικτύου των πρατηρίων της, την βελτίωση των υποδομών της (μεταφορικά μέσα, εγκαταστάσεις) αλλά και την υλοποίηση της κύριας στρατηγικής ανάπτυξης της, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της εταιρίας στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και την παραγωγή και διάθεση βιοκαυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v