Frigoglass: Αύξηση 2,3% στα καθαρά κέρδη

Αύξηση 2,3% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου που έληξε την 30ηΣεπτεμβρίου 2011 της εταιρίας Frigoglass, καθώς διαμορφώθηκαν σε 19,459 εκατ. ευρώ από 19,021 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Αύξηση 2,3% στα καθαρά κέρδη
Αύξηση 2,3% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου που έληξε την 30ηΣεπτεμβρίου 2011 της εταιρίας Frigoglass, καθώς διαμορφώθηκαν σε 19,459 εκατ. ευρώ από 19,021 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 438,566 εκατ. ευρώ από 346,615 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 26,5%.

Ο Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Η Frigoglass είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει συνεχή πρόοδο για τους πρώτους εννέα μήνες του 2011. Με αύξηση της τάξης του 27%, που ακολουθεί την περυσινή άνόδο κατά 37%, και με το ιστορικά ισχυρότερο τρίτο τρίμηνο του κλάδου επαγγελματικής ψύξης, επιβεβαιώνουμε την αξία της γεωγραφικής μας διασποράς και την δυνατότητα να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησής τους. Ο κλάδος υαλουργίας επίσης σημείωσε την πιο ισχυρή περίοδο εννέα μηνών με αύξηση 24% στις δραστηριότητές του.

Εξακολουθούμε να λειτουργούμε σε περιβάλλον ισχυρών πιέσεων στις τιμές των πρώτων υλών ενώ παράλληλα μια σειρά εκτάκτων παραγόντων αλλοίωσε τα αποτελέσματά μας σε όρους θετικής λειτουργικής μόχλευσης και ελέγχου κόστους.

Αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, εντούτοις οι πληθωριστικές πιέσεις θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν τα περιθώρια κερδοφορίας και το μακροοικονομικό περιβάλλον των κύριων ευρωπαϊκών αγορών θα παραμείνει αβέβαιο. Η ισχυρή παρουσία μας στην αγορά, η γεωγραφική μας διασπορά, η ηγετική μας θέση, οι εξαιρετικές σχέσεις μας με τις κυρίαρχες εταιρείες αναψυκτικών και ποτών παγκοσμίως καθώς και η συνεχής έμφαση στη μείωση του λειτουργικού κόστους, μας δίνουν την βεβαιότητα της περαιτέρω προόδου και της δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας.»

* Δείτε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Frigoglass στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v