Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Aπονομή βραβείων βιομηχανικού σχεδίου

Την απονομή των βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, διοργανώνει η εταιρία Δρομέας.

Δρομέας: Aπονομή βραβείων βιομηχανικού σχεδίου
Την απονομή των βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδίου, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, διοργανώνει η εταιρία Δρομέας.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και τα βραβεία στους νικητές θα απονείμει ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Οπως επσιημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία Δρομέας, έπειτα από την επιτυχή πρώτη διοργάνωση και απονομή των 1ων Βραβείων Βιομηχανικού Σχεδίου το 2002 στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση ανά δύο έτη προκήρυξης ανάλογου διαγωνισμού, προκειμένου να αναδείξει νέα ταλέντα από όλον τον κόσμο και να καθιερώσει τα βραβεία ως θεσμό στο χώρο.

Η προκήρυξη του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδιασμού έγινε το 2003 και οι υποβληθείσες προτάσεις από όλον τον κόσμο έφτασαν τις 219.

Ειδική επιτροπή αξιολόγησε τα υποβληθέντα σχέδια και απένειμε τα βραβεία ως εξής:

1ο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ: Αλέξανδρος Διδασκάλου, για ”γραφείο εργασίας Η/Υ”.

2ο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ: Ομάδα Σχεδίασης (DPSD 2000) φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύρος) για τα γραφεία ”Quadriga και Flow”.

Η ομάδα αποτελείται από τους Ασπασία Ανυφαντάκη, Φοίβο Βογιατζή, Γιώτα Βαϊα, Δημήτριο Γκότση, Κωνσταντίνο Γκουτζαμάνη, Μαρία Γρηγοριάδου, Χρυσάνθη Δημαρέλη, Καλλιρρόη-Μαρία Ιωακειμίδου, Δημήτριο Ιωάννου, Γεώργιο Κανελλόπουλο, Γεώργιο Καραφωτιά, Διονύση Κλαυδιανό, Μαρία Κουτσουνά, Γεώργιο Κοθώνη, Ιωά ννα Παππά, Καλλιόπη Πεπόνη, Παναγιώτα Σκυριανού και Μιχαήλ Φθενό.

3ο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ: Peter S.A. Walker για την ”τροχήλατη αρχειοθήκη Tracktor”.

Έπαινος και χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ στην Ομάδα Σχεδίασης (DPSD 2000) φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύρος) για τη σύνθεση ”σταθμοί εργασίας Wing, Alt + View και Copertura”.

Έπαινος και χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ στο Φίλιππο Ζαννέττο για το ”αιωρούμενο κάθισμα αναμονής, The Playground”.

Έπαινος και χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ στον Andreas Struppler (Γερμανία) για ”γραφείο, διαχωριστικό, σύνθεση γραφείων βιβλιοθηκών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v