Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΤΙΝΟΣ: Οι εξαγωγές υπερτριπλασίασαν τα κέρδη

Μεγάλη αύξηση κύκλου εργασιών σημείωσε στο εννεάμηνο η Ικτίνος Μάρμαρα, από τα 14,77 στα 21,4 εκατ. ευρώ λόγω αυξημένων εξαγωγών στη δραστηριότητα των μαρμάρων και της λειτουργίας του αιολικού πάρκου.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Οι εξαγωγές υπερτριπλασίασαν τα κέρδη
Μεγάλη αύξηση κύκλου εργασιών σημείωσε στο εννεάμηνο η Ικτίνος Μάρμαρα, από τα 14,77 στα 21,4 εκατ. ευρώ λόγω:

Πρώτον, των αυξημένων εξαγωγών στη δραστηριότητα των μαρμάρων, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις μαρμάρων να ανεβούν από τα 14,77 στα 20,71 εκατ. ευρώ.

Και δεύτερον, από τη λειτουργία, για πρώτη φορά φέτος, του πρώτου αιολικού πάρκου στο νομό Δράμας (έσοδα 1,55 εκατ. ευρώ).

Αντίθετα, η συμμετοχή του Ομίλου σε μεγάλο project real estate στην Κρήτη δεν έχει αρχίσει ακόμη να αποφέρει έσοδα (τουριστικό συγκρότημα σε συνεργασία με την Dolphin Capital, βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων).

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) στο εννεάμηνο εκτινάχθηκαν από 2,7 στα 5,3 εκατ. ευρώ (και θα ήταν θετικότερα αν έλειπε η δραστηριότητα της ενέργειας που βρίσκεται στο πρώτο της στάδιο) και τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν (από τα 613 χιλ. στα 2,23 εκατ. ευρώ).

Τέλος, οι θετικές λειτουργικές ροές του εννεαμήνου (+10,4 εκατ. ευρώ), χρηματοδότησαν επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ και το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης (1,1 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα μείωσαν τις τραπεζικές υποχρεώσεις κατά 7,79 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v