Εγκαίνια Σύγχρονης Μονάδας από τη Μπήτρος

Στη Σίνδο θα πραγματοποιηθούν, τα εγκαίνια της νέας μονάδας χαλυβουργικών προϊόντων της ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΙΜΠΕΞ. Η εταιρία ανήκει κατά τα 3/4 στη Μπήτρος Συμμετοχική και η επένδυση ανήλθε στα 2,5 δισ. δρχ.

Tα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Εμπόρων και Τελικών Χρηστών Χαλυβουργικών Προϊόντων (Steel Service Center) της ”ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΙΜΠΕΞ Α.Ε.Β.Ε.” στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουνίου από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα κατεργασίας αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων σιδήρου και χάλυβα, η οποία είναι εγκαταστημένη σε οικόπεδο έκτασης 82 στρεμμάτων και αποτελείται από αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους συνολικού εμβαδού 12.000 τμ, με άμεση προοπτική περαιτέρω επέκτασης και κτίριο διοίκησης 1.200 τ.μ. Η ανέγερση της ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2001. Η επενδυτική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2,5 δισ. δρχ.



Η Μπήτρος ΜΕΤΑΛΙΜΠΕΞ, η οποία κατά τα 3/4 ανήκει στη Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε. και κατά το υπόλοιπο στην οικογένεια Ισχνόπουλου, προέρχεται από τη συγχώνευση της ΜΕΤΑΛΙΜΠΕΞ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και της Μπήτρος Βορείου Ελλάδος Α.Ε.Β.Ε., που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 2000.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βασική δραστηριότητα της εταιρίας είναι η εισαγωγή, αποθήκευση, επεξεργασία και διανομή χαλυβουργικών προϊόντων. Το Steel Service Center διαθέτει, σήμερα, μία γραμμή εκτύλιξης πλατιών χαλυβδοταινιών, επιπέδωσης και κοπής κατά το μήκος (cut to length).



Οι παραγωγικές δυνατότητες του Steel Service Center της Σίνδου αναμένεται σύντομα να επεκταθούν με την προσθήκη νέων γραμμών, αρχής γενομένης με μία γραμμή φλογοκοπής και μία παραγωγής αυλακωτής λαμαρίνας. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις της Σίνδου προορίζονται να στεγάσουν, στο εγγύς μέλλον, και πρόσθετες μεταποιητικές δραστηριότητες, οι οποίες θα καθετοποιήσουν περαιτέρω τις δραστηριότητες της εταιρίας και θα την εισαγάγουν σε νέες αγορές, ενώ το όλο συγκρότημα είναι προσανατολισμένο και στις αγορές της Βαλκανικής.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων καθώς και των βιομηχανοστασίων, αφενός για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα διαθεσιμότητας χώρου, που δημιουργεί η ραγδαία αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας, και, αφετέρου, για να στεγασθούν μεταποιητικές δραστηριότητες, που αφορούν στην κατεργασία χαλύβων οπλισμού σκυροδέματος και στην παραγωγή του Αντισεισμικού Οπλισμού ΘΩΡΑΞ.



Το ενεργητικό της εταιρίας ανέρχεται σε 9.763 εκ. δρχ., ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2001 ανήλθε σε 7.466 εκ. δρχ. Απασχολεί συνολικά 43 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ 1999 και 2001 η αύξηση του ενεργητικού ήταν της τάξεως του 130%, η αύξηση του τζίρου 88% ενώ το προσωπικό αυξήθηκε κατά 65%. Σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης αναμένεται να έχουν οι νέες μεταποιητικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v