Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Ακύρωσε το "stock option plan" το ΔΣ

Την ακύρωση του προγράμματος δικαιώματος προαίρεσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Centric, κρίνοντας ότι οι όροι είναι ασύμφοροι για το προσωπικό και τους συνεργάτες της εταιρείας.

Centric: Ακύρωσε το stock option plan το ΔΣ
Την ακύρωση του προγράμματος δικαιώματος προαίρεσης αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Centric, κρίνοντας ότι οι όροι είναι ασύμφοροι για το προσωπικό και τους συνεργάτες της εταιρείας.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας:


Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Centric στις 12/8, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση προγράμματος δεύτερης σειράς δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της Εταιρείας για το προσωπικό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους σταθερούς συνεργάτες τόσο της Εταιρείας όσο και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, σύμφωνα με την από 29.12.2008 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, κατά την οποία αποφασίστηκε η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να θεσπίζει προγράμματα δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

α) Στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος, εφόσον οι δικαιούχοι εξασκήσουν το δικαίωμά τους, η Εταιρεία θα διαθέσει σε αυτούς 10.000.000 μετοχές κατ’ ανώτατο όριο.

β) Η διάθεση των μετοχών για τους σκοπούς του Προγράμματος θα διενεργηθεί μέσω Αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας.

γ) Η τιμή εξάσκησης του δικαιώματος προαίρεσης και επομένως απόκτησης των μετοχών της Εταιρείας από τους δικαιούχους του Προγράμματος ορίστηκε σε € 0,27/μετοχή, ήτοι σε premium της τάξης του 23% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της
Εταιρείας κατά τη συνεδρίαση της 12.8.2011.

δ) Η διάρκεια του Προγράμματος θα είναι τριετής. Το σύνολο των δικαιωμάτων (10.000.000) θα ωριμάσουν κατά το πρώτο έτος και ειδικότερα στις 16 Δεκεμβρίου 2011, ενώ οι δικαιούχοι θα δύνανται να ασκήσουν το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων σε έκαστη εκ των περιόδων άσκησης των δικαιωμάτων. Δικαιώματα που δεν ασκούνται τη μία περίοδο θα μπορούν να ασκηθούν σε οιαδήποτε εκ των επόμενων περιόδων άσκησης των δικαιωμάτων. Οι εν λόγω περίοδοι άσκησης των δικαιωμάτων για τα έτη 2011, 2012 και 2013 σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι εξής:

η πρώτη περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων ορίζεται από την 19/12/2011 έως τη 20/12/2011.
η δεύτερη περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων ορίζεται από την 19/12/2012 έως τη 20/12/2012.
η τρίτη περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων ορίζεται από την 19/12/2013 έως τη 20/12/2013.

Δεδομένης της επικρατούσας στη χώρα μας οικονομικής κατάστασης και των δυσμενέστατων συνθηκών της χρηματιστηριακής αγοράς που έχουν άμεση επίδραση στη χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της Εταιρείας, αλλά και κατόπιν διαβούλευσης με το προσωπικό της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ακυρώσει το Πρόγραμμα, κρίνοντας ότι οι όροι αυτού, όπως αναλύονται ανωτέρω, είναι ασύμφοροι για το προσωπικό και τους συνεργάτες της Εταιρείας καθιστώντας έτσι ανεφάρμοστο το Πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v