Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικές Εκδόσεις: Διευκρινίσεις για PC Magazine

Αναλυτική ανακοίνωση σχετική με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, με την ZIFF DAVIS MEDIA INC (ΗΠΑ), ιδιοκτήτρια του τίτλου PC Magazine, συμφωνίας για την έκδοση και κυκλοφορία του Ελληνικού PC Magazine, στην Ελλάδα και την Κύπρο, από 1-1-2005 εξέδωσαν οι Αττικές Εκδόσεις.

Αττικές Εκδόσεις: Διευκρινίσεις για PC Magazine
Αναλυτική ανακοίνωση σχετική με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, με την ZIFF DAVIS MEDIA INC (ΗΠΑ), ιδιοκτήτρια του τίτλου PC Magazine, συμφωνίας για την έκδοση και κυκλοφορία του Ελληνικού PC Magazine, στην Ελλάδα και την Κύπρο, από 1-1-2005 εξέδωσαν οι Αττικές Εκδόσεις.



Σε συνέχεια της από 3-11-2004 ανακοίνωσής μας προς το Χ.Α., για την ολοκλήρωση της κατάρτισης, με την ZIFF DAVIS MEDIA INC (ΗΠΑ), ιδιοκτήτρια του τίτλου PC Magazine, συμφωνίας (Αδειας) για την έκδοση και κυκλοφορία του Ελληνικού PC Magazine, στην Ελλάδα και την Κύπρο, από 1-1-2005 και κατόπιν ανταλλαγής ανακοινώσεων με την θυγατρική των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΥΜΠΕΡΗ, εταιρεία ΛΙΜΠΕΚΟΜ, η οποία εκδίδει σήμερα το εν λόγω περιοδικό, σε Ελλάδα και Κύπρο και της από 10-11-2004, ανακοίνωσής μας στο Χ.Α., γνωστοποιούμε τα εξής:

Την 9-11-2004, συζητήθηκαν (η συζήτηση ολοκληρώνεται τυπικά την Παρασκευή, 12-11-2004), ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δύο αντίθετες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων:

Με την πρώτη, η εταιρεία ΛΙΜΠΕΚΟΜ και η μητρική της εταιρεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ, ζητούν, κατά της ZIFF DAVIS MEDIA και της δικαιοπαρόχου της, ZIFF DAVIS PUBLISHING, τη συνέχιση της εκτέλεσης της άδειας της ΛΙΜΠΕΚΟΜ, για την έκδοση του PC Magazine στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρά το γεγονός ότι, ήδη από την 25-5-2004, η ιδιοκτήτρια του τίτλου κοινοποίησε (εμπρόθεσμα) γνωστοποίηση λήξης (μη ανανέωσης για άλλο ένα έτος) της άδειας της ΛΙΜΠΕΚΟΜ, η οποία έτσι λήγει την 31-12-2004. Η ΛΙΜΠΕΚΟΜ και η μητρική της εταιρεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ισχυρίζεται, κατά της ZIFF DAVIS MEDIA και ZIFF DAVIS PUBLISHING ότι, η γνωστοποίηση μη ανανέωσης είναι άκυρη, προβάλλοντας κυρίως ότι, αυτή υπήρξε προϊόν ενός αθέμιτου ”σχεδίου”, της ιδιοκτήτριας του τίτλου και ενός στελέχους της ΛΙΜΠΕΚΟΜ, για ”αρπαγή” του τίτλου από τη ΛΙΜΠΕΚΟΜ.

Με τη δεύτερη αίτηση, η ιδιοκτήτρια του τίτλου ZIFF DAVIS MEDIA και η δικαιοπάροχός της, ZIFF DAVIS PUBLISHING, ζητά να απαγορευθεί στη ΛΙΜΠΕΚΟΜ και τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ να δηλώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ότι είναι δικαιούχοι της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού PC Magazine, για το χρονικό διάστημα πέραν της 31-12-2004. Η ZIFF DAVIS MEDIA και η ZIFF DAVIS PUBLISHING στηρίζουν την αίτησή τους, στη νομιμότητα της μη ανανέωσης της άδειας της ΛΙΜΠΕΚΟΜ, σύμφωνα με τους όρους αυτής και κατ’ ακολουθίαν, στην κανονική λήξη της άδειας, στις 31-12-2004.

Οι ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ άσκησαν παρέμβαση και στις δύο αιτήσεις, υπέρ της ιδιοκτήτριας του τίτλου, ZIFF DAVIS MEDIA και της δικαιοπαρόχου της, ZIFF DAVIS PUBLISHING.

Το δικαστήριο γνωστοποίησε στα διάδικα μέρη ότι, μπορούν να αναμένουν την έκδοση της απόφασής του εντός μηνός. Μέχρι τότε, έχει αφενός, διαταχθεί προσωρινά, η συνέχιση της εκτέλεσης της άδειας της ΛΙΜΠΕΚΟΜ (αν και ουδέποτε υπήρξε πρόθεση διακοπής αυτής από την ZIFF DAVIS MEDIA, νωρίτερα από την 31-12-2004), αφετέρου, έχει απαγορευθεί στην ΛΙΜΠΕΚΟΜ να δηλώνει ότι είναι δικαιούχος της χρήσης του σήματος και του διακριτικού τίτλου PC Magazine, καθώς επίσης και της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού PC Magazine, για τη χρονική περίοδο πέραν της 31-12-2004.

Η θέση των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ επί της εκκρεμούς δικαστικής διένεξης είναι η ακόλουθη:

- Η άδεια της ΛΙΜΠΕΚΟΜ, για την έκδοση του PC Magazine στην Ελλάδα και την Κύπρο, λήγει την 31-12-2004, μετά την άσκηση συμβατικού δικαιώματος μη ανανέωσής της, από την ιδιοκτήτρια του τίτλου ZIFF DAVIS MEDIA. Η ανανέωση για το 2005 εναπόκειτο (όπως παγίως ισχύει στις άδειες έκδοσης περιοδικών) στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της ιδιοκτήτριας του τίτλου ZIFF DAVIS MEDIA.

Συνεπώς, οι ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, έχουν αποκτήσει νόμιμα, από την ιδιοκτήτρια του τίτλου τα δικαιώματα του PC Magazine για την Ελλάδα και την Κύπρο, από την 1-1-2005 και μετά. Ακολούθως, η ΛΙΜΠΕΚΟΜ και ο Όμιλος των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΥΜΠΕΡΗ, υποχρεούται συμβατικά να αποξενωθεί πλήρως του τίτλου PC Magazine, από τις 31-12-2004 και μετά, επιπλέον δε, να απέχει και από κάθε ανταγωνιστική προς τον τίτλο ενέργεια, για περίοδο ενός έτους, που αρχίζει την 1-1-2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v