Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΒΚΑ: Με ίδια κεφάλαια η κατασκευή Φ/Β σταθμού

Η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής GEB GREEN ENERGY κατά 900.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού.

ΓΕΒΚΑ: Με ίδια κεφάλαια η κατασκευή Φ/Β σταθμού
Το Δ.Σ. της εταιρίας Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας στις 23/1/2012 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής GEB GREEN ENERGY κατά 900.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία του φωτοβολταϊκού σταθμού της, στο 18ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου (επί στέγης κτιρίου) στον Ασπρόπυργο Αττικής, ισχύος 601,6 KW.

Έτσι, το συνολικό κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια της μητρικής (μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής κατά 100%) αποφεύγοντας το χρηματοοικονομικό κόστος του τραπεζικού δανεισμού.

Η εκταμίευση του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τη μητρική εταιρία θα γίνει σταδιακά τους επόμενους πέντε μήνες, ανάλογα με την πορεία και τις ανάγκες της επένδυσης.

Στο πλαίσιο της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής, η έκτακτη αυτόκλητη γενική συνέλευση των μετόχων της θυγατρικής, που συνήλθε σήμερα 24/1/2012, αποφάσισε την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v