Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ: Aύξηση κερδών σε όμιλο και μητρική στο 9μηνο

Αύξηση κατά 23,2% στα κέρδη της μητρικής και 14,8% στον όμιλο,παρουσίασε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, η οποία μείωσε της υποχρεώσεις της κατά 2,1 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΕ: Aύξηση κερδών σε όμιλο και μητρική στο 9μηνο
Αύξηση της κερδοφορίας και του κύκλου εργασιών της, τόσο σε επίπεδο μητρικής, όσο και σε ενοποιημένη βάση, παρουσίασε στο 9μηνο του 2004, η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων.



Συγκεκριμένα, από 1/1- 30/9/2004 τα καθαρά κέρδη της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων ανήλθαν σε 1.662.141 ευρώ αυξημένα κατά 23,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 9.095.494 ευρώ αυξημένος κατά 11,4% έναντι του αντίστοιχου εννιαμήνου του 2003. Οι εξαγωγές της εξακολουθούν να ανέρχονται σταθερά σε ποσοστό 50% των πωλήσεων και πραγματοποιούνται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, βελτιώθηκε επίσης σημαντικά η ρευστότητα της εταιρίας λόγω της μείωσης των υποχρεώσεων της κατά 2.105.000 ευρώ.

Στα πλαίσια της εφαρμογής της στρατηγικής, η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων συνεχίζει τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και την επέκταση των πωλήσεων σε νέες αγορές.

Σε επίπεδο ομίλου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 28.705.653 ευρώ αυξημένος κατά 31,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 1.804.420 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 14,8%.

Στα αποτελέσματα του ομίλου περιέχονται οι θυγατρικές CALIN (Calzedonia, Intimissimi), ΟΑΚS, IΣΧΥΣ και η ΛΗΤΩ (βρεφικά πολυκαταστήματα).

Η θυγατρική εταιρία CALIN λειτούργησε από την αρχή του έτους δέκα (10) νέα καταστήματα, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στην Ρόδο, στην Αλεξανδρούπολη στην Κατερίνη, στην Θεσ/νίκη (3),στο Ηράκλειο και στη Μυτιλήνη.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι οι προοπτικές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, τόσο στην μητρική όσο και στον όμιλο, προβλέπεται ότι θα είναι εξ ίσου θετικές.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v