Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Συζητά με στρατηγικό επενδυτή

Σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή βρίσκεται η Unibios, προκειμένου να καλυφθεί η σχεδιαζόμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη του ομίλου εντός και εκτός Ελλάδας.

Unibios: Συζητά με στρατηγικό επενδυτή
Σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή βρίσκεται η εισηγμένη εταιρεία Unibios, προκειμένου να καλυφθεί η σχεδιαζόμενη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη του ομίλου εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Unibios διαπραγματεύεται σήμερα με κεφαλαιοποίηση μικρότερη των 4 εκατ. ευρώ έχοντας εκδώσει 91.770.944 μετοχές. Αντικείμενα δραστηριότητάς της είναι η επεξεργασία και διαχείριση νερού, η θέρμανση και κλιματισμός σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας (παλιά ΒΙΟΣΩΛ) και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Unibios λοιπόν συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της με στόχο την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου.

Θεωρεί πως ο κλάδος της παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, πλην όμως αναγνωρίζει τις τρέχουσες δυσκολίες χρηματοδότησης στην Ελλάδα και θεωρεί πως η ύπαρξη πρόσβασης σε χρηματοδοτικούς πόρους αποτελεί σήμερα συγκριτικό πλεονέκτημα για μια εταιρεία.

Η προτεινόμενη ΑΜΚ (θα προηγηθεί reverse split με μείωση αριθμού μετοχών και κεφαλαιοποίηση υπόλοιπου συσσωρευμένων ζημιών) είναι της τάξεως των 2,75 εκατ. ευρώ και για την έκδοση αυτή θα ισχύσει το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων (ενδεχομένως θα δοθεί σε τρίτους και η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων).

Τα χρήματα αυτά προορίζονται για κεφάλαια κίνησης της μητρικής εταιρείας και για συμμετοχή σε ΑΜΚ θυγατρικών της, που με τη σειρά τους θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης και εξαγορές.

Αντίθετα με την ΑΜΚ, η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μηδενικού επιτοκίου γίνεται με παραίτηση των βασικών μετόχων, καθώς διεξάγονται συζητήσεις με υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή, προκειμένου ο τελευταίος να χρηματοδοτήσει την Unibios με ποσό έως και 4,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «ο επενδυτής είναι ένας ισχυρός όμιλος συμμετοχών και έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες συναλλαγές σε 60 χώρες και δη αποτελεί έναν εναλλακτικό όμιλο συμμετοχών που διευθύνει διαφοροποιημένες εταιρείες συμμετοχών παγκοσμίως».

Ουσιαστικά μιλάμε για τρεις σειρές ομολόγων με διαφορετικές τιμές μετατροπής, οι οποίες (κυρίως οι δύο πρώτες) θα επηρεάζονται από την μελλοντική πορεία της τιμής της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ.

Οι ομολογίες του δανείου θα εκδίδονται σταδιακά από το ΔΣ και θα καλύπτονται από τον επενδυτή με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Ειδικότερα, η σκοπούμενη κάθε φορά ποσότητα μετατρέψιμων ομολογιών θα αντιστοιχεί στο επταπλάσιο του μέσου ημερήσιου όγκου των συναλλαγών στις μετοχές της εταιρείας κατά τις προηγούμενες 15 ημέρες διαπραγμάτευσης και ο επενδυτής θα έχει: α) υποχρέωση κάθε φορά να εγγραφεί για το 50% του ως άνω σχετικού αιτήματος β) τη διακριτική ευχέρεια να εγγραφεί για ποσό μέχρι το 200% του ως άνω αιτήματος χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v