Πλαστικά Θράκης: Στα 4,1 εκατ. τα κέρδη το 2011

Στα 4,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Πλαστικά Θράκης το 2011 έναντι κερδών 1 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Πλαστικά Θράκης: Στα 4,1 εκατ. τα κέρδη το 2011
Στα 4,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Πλαστικά Θράκης το 2011 έναντι κερδών 1 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Αναλυτικά, με σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών έκλεισε η χρήση 2011 για τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης.

Ειδικότερα ο Κλάδος των Τεχνικών Υφασμάτων παρουσίασσε αύξηση του Κύκλου Εργασιών κατά 17,8% η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των τιμών πώλησης αλλά και του όγκου πωλήσεων κατά 3,5%.
 
Το Περιθώριο Μικτού Κέρδους αυξήθηκε κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες λόγω της βελτίωσης του προϊοντικού μίγματος και της αύξησης του ποσοστού των νέων προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους στον πλαίσιο της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων (innovative development) στην οποία έχει εστιάσει η Διοίκηση.

Στον Κλάδο της Συσκευασίας παρόλο που ο Κύκλος Εργασιών αυξήθηκε κατά 6% με διατήρηση του όγκου πωλήσεων ωστόσο δεν υπήρχε η δυνατότητα μετακύλησης της αύξησης των τιμών των άυλών στην τιμή πώλησης των προϊόντων λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης του εν λόγω κλάδου στην εγχώρια αγορά με αποτέλεσμα τη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.

Στη χρήση 2011 διενεργήθηκαν αυξημένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων ύψους € 2,1 εκ. ευρώ εκ των οποίων € 1,2 εκ. ευρώ αφορούσαν στην ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα για τη Χρήση 2011 τα βασικά μεγέθη του Ομίλου διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ενοπ. Κύκλος Εργασιών : €261,8 εκ. σε σχέση με € 234,5 εκ πέρυσι ( +11,7% )
Ενοπ. Μικτά Κέρδη : €42,5εκ. σε σχέση με € 39,7 εκ πέρυσι ( +7,1% )
Ενοπ. EBITDA : €21,9 εκ. σε σχέση με € 18,4 εκ. πέρυσι ( +18,9% )
Ενοπ. ΚΠΦ : € 7,5 εκ σε σχέση με € 2,7 εκ πέρυσι (+175,2% )
Ενοπ. ΚΜΦ&ΔΜ : €4,1 εκ. σε σχέση με € 1,0 εκ. πέρυσι ( +285,5%)

Ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός ανήλθε σε € 50,6 εκ. στις 31.12.2011 μειωμένος κατά 5,9% σε σχέση με τις 31.12.2010.

Η σχέση Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός/ EBITDA διαμορφώθηκε σε 2,3 παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα.(2,9)

Αναφορικά με την πορεία του α’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης προβλέπεται να συνεχιστούν οι ανοδικοί ρυθμοί του 2011 τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών. Για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης η Διοίκηση του Ομίλου εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις της όσο το διεθνές περιβάλλον παραμένει ασταθές και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της ζήτησης και τιων τιμών των α’ υλών.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου, καθώς και της γεωγραφικής και προϊόντικής διασποράς που εξακολουθούν να αποτελούν στρατηγικό στόχο προγαμματίζεται η ίδρυση εμπορικής εταιρείας στην Κίνα, η οποία θα δραστηριοποιείται στον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων, δεδομένου του σημαντικού μεγέθους της εν λόγω αγοράς. Επίσης, επεκτείνεται η δραστηριότητα των θυγατρικών του Ομίλου στη Σκανδιναβία - εκτός από τη Συσκευασία - και στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάστων με τη δημιουργία νέου division.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του Ομίλου στην Ελληνική αγορά η Διοίκηση θα επιδιώξει την όσο το δυνατόν μικρότερη έκθεση του Ομίλου στο εσωτερικό λόγω της συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας (σήμερα μόλις το 15,9% των ενοποιημένων πωλήσεων αφορά σε πωλήσεις εσωτερικού)

Εκτιμάται ότι το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου για το 2012 θα ανέλθει σε € 5 εκ., εκ των οποίων τα €2,5εκ. αφορούν επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα. Το εν λόγω επενδυτικό πλάνο θα χρηματοδοτηθεί από Ίδια Κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v