Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρέλιας: Μέρισμα 7,6 ευρώ ανά μετοχή

Αντιστάσεις και μάλιστα ισχυρές σε μια αγορά (εσωτερική αλλά παγκόσμια) η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση επέδειξε η Καπνοβιομηχανία Καρέλιας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Καρέλιας: Μέρισμα 7,6 ευρώ ανά μετοχή
Αντιστάσεις και μάλιστα ισχυρές σε μια αγορά (εσωτερική αλλά παγκόσμια) η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση επέδειξε η Καπνοβιομηχανία Καρέλιας.

Αποτέλεσμα αύξηση της ζήτησης των προϊόντων στο εξωτερικό, η οποία μεταφράστηκε σε αύξηση του καθαρού, χωρίς Ε.Φ.Κ., κύκλου εργασιών του Ομίλου κατά 9,19% στα 155,738 εκατ. ευρώ. Στο εσωτερικό της χώρας, η συνεχιζόμενη ύφεση σε συνδιασμό, όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, με τα συνεχή φορολογικά και μη μέτρα, και τις παλινωδίες σε σχέση με την φορολογία των σιγαρέτων και τον ανταγωνισμό, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού, χωρίς Ε.Φ.Κ., κύκλου εργασιών κατά 7,19%.

Επιπλέον, η διοίκηση της Καρέλιας προχώρησε σε μείωση των συνολικών δαπανών, χωρίς να προβεί σε μείωση προσωπικού, πλήν εκείνου που συνταξιοδοτήθηκε. Έτσι, η επιτευχθείσα μείωση των εξόδων εκμετάλευσης, ανήλθε σε 13,05% για τον Όμιλο και 21,99% για την εταιρεία. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν η αύξηση των καθαρών, προ φόρων κερδών, του Ομίλου κατά 34,93% και της Εταιρείας κατά 36,25%. Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη προ φόρων για τον όμιλο ανήλθαν σε 47,5 εκατ. ευρώ και για την εταρεια στα 47,469 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο ομίλου να έχουν διαμορφωθεί στο ύψος των 37,685 εκατ. ευρώ και της μητρικής στα 37,716 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ και σε ότι αφορά τη μερισματική πολιτική της, η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα συγκληθεί την 25η Μαΐου, τη διανομή μερίσματος, συνολικού ποσού 20.976 χιλάδων Ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσό 7,60 ευρώ ανά μετοχή.

Το προτεινόμενο μέρισμα είναι αυξημένο 20% σε σχέση με αυτό της χρήσης 2010, και διαμορφώνει καθαρή μερισματική απόδοση της τάξης του 9,5% με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής την 30 Δεκεμβρίου 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v