Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεράρδος: Ευκαιρία η συρρίκνωση της αγοράς

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να ελέγξουμε μεγαλύτερο μερίδιο της εσωτερικής αγοράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Πλαίσιο Γ. Γεράρδος, αναλύοντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών τα αποτελέσματα.

Γεράρδος: Ευκαιρία η συρρίκνωση της αγοράς
Μερίδιο αγοράς τη στιγμή όπου ο ανταγωνισμός συρρικνώνεται διεκδικεί η αλυσίδα Πλαίσιο, η οποία έκλεισε το 2011 με εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας, παρά τις αυξημένες προβλέψεις, και με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 35 εκατ. ευρώ, όταν ο δανεισμός της ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να ελέγξουμε μεγαλύτερο μερίδιο της εσωτερικής αγοράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Γ. Γεράρδος, αναλύοντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών τα αποτελέσματα της Πλαίσιο για την παρελθούσα χρήση. Πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα του ομίλου είναι η διατήρηση της υγιούς χρηματοοικονομικής εικόνας, η οποία εξάλλου είναι πλεονέκτημα σε μια εποχή όπου ο ανταγωνισμός αντιμετωπίζει και προβλήματα φερεγγυότητας.

Ο κ. Γεράρδος, μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, εστίασε στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και στη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, ως στοιχείων που καθόρισαν τις επιδόσεις του ομίλου, αλλά και στις συνέργειες που προκύπτουν από το πολυκαναλικό σύστημα πωλήσεων που διαθέτει η Πλαίσιο. Υπογράμμισε δε ότι η βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους είναι διατηρήσιμη και για το προσεχές διάστημα.

Απέφυγε να προβλέψει την εξέλιξη της λιανικής στο μέλλον, αναφέροντας ότι «αυτό θα κριθεί από πολλές παραμέτρους κυρίως όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και τη λειτουργία του κράτους το επόμενο διάστημα».

Υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση οι επενδύσεις του ομίλου, παρά την υψηλή ρευστότητά του, είναι συγκρατημένες και περιορίζονται στη δημιουργία ενός μόνο νέου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, όπου δαπανήθηκαν 2 εκατ. ευρώ. Η επέκταση της αλυσίδας στο εξωτερικό παραμένει μακροπρόθεσμο πλάνο γιατί στο επίκεντρο τίθεται η εσωτερική αγορά. Ωστόσο, ανέφερε ότι το κατάστημα στη Βουλγαρία λειτουργεί πλέον ισοσκελισμένα, με ετήσιο τζίρο το 2011 στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, κινείται στους ρυθμούς του 2011, παρουσιάζοντας δηλαδή ελεγχόμενη πτώση κύκλου εργασιών, αλλά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v