Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της Μαθιός Πυρίμαχα στην ΕΘΕ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η εταιρική παρουσίαση της εταιρίας Μαθιός Πυρίμαχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΘΕ.

Παρουσίαση της Μαθιός Πυρίμαχα στην ΕΘΕ
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η εταιρική παρουσίαση της εταιρίας Μαθιός Πυρίμαχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΘΕ.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας Ιωάννη Κ. Μαθιό αναφέρθηκαν τα εξής:

- H δραστηριότητα της εταιρίας, που ξεκίνησε εδώ και 120 χρόνια, και η παράδοση που δημιουργήθηκε τόσο με την πολυετή πείρα όσο και με τη διαρκή προσπάθεια παροχής καλύτερων προϊόντων.

- Το αντικείμενο της εταιρίας, που είναι η παραγωγή και εμπορία πυριμάχων προϊόντων και δομικών, με την παραγωγή να καλύπτει το 74% των πωλήσεων ενώ η εμπορία το 26%. Οι εξαγωγές αποτελούν το 70% των πωλήσεων και είναι η δραστηριότητα που δίδεται μεγάλη προτεραιότητα.

- Στόχος της Μαθιός Πυρίμαχα, μετά την εξαγορά της τεχνικής εταιρίας που δημιουργεί τις προϋποθέσεις καθετοποίησης των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχονται, είναι η πληρέστερη ικανοποίηση των πελατών της στην εσωτερική αλλά και στη διεθνή αγορά.

- Με όραμα την αδιαφιλονίκητη ηγεσία στην Ευρώπη, με έντονη παρουσία σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη, παρέχοντας νέα είδη πιο ανταγωνιστικά και σε άριστη ποιότητα, καθιερώνεται στη διεθνή και εγχώρια αγορά ως απόλυτα προτιμητέα επιλογή όλων των πελατών.



- Με τη στρατηγική της διοίκησης στραμμένη:

α. Στη διαρκή ενημέρωση

β. Στην αυξημένη ευελιξία

γ. Στην επιμονή στην ανάπτυξη

δ. Με ισχυρό τμήμα πωλήσεων

ε. Με νέα υλικά

στ. Με διαρκή αυτοοργάνωση

ζ. Με προσεκτικά και ζυγισμένα βήματα προσαρμοσμένα στις εξωτερικές συνθήκες

η. Και με νέες αγορές,

η αύξηση όλων των θεμελιωδών μεγεθών είναι πολύ κοντά πλέον στους στόχους της εταιρίας Μαθιός Πυρίμαχα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις 9μήνου του 2004 είναι αυξημένες κατά 15%, ήτοι από 9,8 εκατ. ευρώ το 2003 σε 11,3 εκατ. ευρώ το 2004, με τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης να είναι αυξημένα κατά 22,2% στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 3,6 εκατ. ευρώ το 2003 σε 4,4 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ τα κέρδη προ φόρων είναι αυξημένα κατά 60,2%, δηλαδή από 824 χιλ. ευρώ το 2003 σε 1,3 εκατ. ευρώ. Το 2004 υπάρχει μεγάλη προοπτική τα μεγέθη κατά το τέλος του έτους να είναι πολύ καλύτερα, αφού η νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε στο εξωτερικό και η συγχώνευση που έγινε στο εσωτερικό θα αποδώσουν πολύ μεγαλύτερες υπεραξίες στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς όπως αποτυπώνονται με την αύξηση των εξαγωγών κατά 25%, καθώς και την αύξηση των μικτών κερδών κατά 32% τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά -η οποία διογκώνεται με πρόσθεση των νέων πρώην ανατολικών χωρών- όσο και με την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των χωρών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διαρκή αναπτυξιακή πορεία των πωλήσεων της Μαθιός Πυρίμαχα σε αυτές τις αγορές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με τον όγκο της αγοράς τους και με το ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο που τις χαρακτηρίζει θα αποτελούν διαρκές εφαλτήριο για νέες, πιο μεγάλες προοπτικές πωλήσεων, προοπτικές τις οποίες η Μαθιός Πυρίμαχα γνωρίζει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται με τον πιο άριστο τρόπο.

Οι ασιατικές αγορές, και κυρίως η τεράστια αγορά της Κίνας, αποτελούν προτεραιότητα μεγάλης σπουδαιότητας στη στρατηγική πωλήσεων της εταιρείας και μεγάλη πρόκληση, η οποία διαφαίνεται στα μελλοντικά πλάνα των εξαγωγών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v