Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Διαφορετική εικόνα σε όμιλο - μητρική

Αύξηση 6,5% στα κέρδη ομίλου και 15,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών σημείωσε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η εταιρία Κυριακούλης Ναυτιλιακή. Ωστόσο τα κέρδη προ φόρων της μητρική υποχώρησαν κατά 6,6%.

Κυριακούλης: Διαφορετική εικόνα σε όμιλο - μητρική
Αύξηση μεγεθών παρουσίασε κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η εταιρία Κυριακούλης Ναυτιλιακή, με εξαίρεση τα κέρδη προ φόρων της μητρική που υποχώρησαν κατά 6,6%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 3,258 εκατ. ευρώ έναντι 3,060 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6,5%.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσιάζεται την ίδια περίοδο αυξημένος κατά 15,3% στα 19,506 εκατ. ευρώ από 16,920 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

Οσον αφορά τη μητρική τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 6,6% στα 2,609 εκατ. ευρώ από 2,793 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, η κάμψη που εμφανίζεται στα κέρδη προ φόρων οφείλεται στην γενικότερη κρίση που αντιμετώπισε τη φετινή σεζόν ο ελληνικός τουρισμός και χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση ως παρένθεση στη συνεχή αύξηση επί 6 έτη της ανοδικής πορείας που εμφανίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 9,065 εκατ. ευρώ οριακά αυξημένος κατά 1,4% στο εννεάμηνο του 2004, έναντι 8,938 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2003.

Η εταιρία μέχρι και τις 30/9/2004 πραγματοποίησε πωλήσεις 25 ιδιόκτητων πλοίων αντί του ποσού των 2,389 εκατ. ευρώ, συνολικής αξίας κτίσης ποσού 2,727 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις παγίων της παρούσας περιόδου ανήλθαν στο ποσό των 4,856 εκατ. ευρώ από τα οποία ποσό 4,775 εκατ. ευρώ αφορά αγορές πλοίων.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η δυναμική παρουσία που είχε για μία ακόμη χρονιά ο Όμιλος Κυριακούλη στο 26ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου στο Ελληνικό, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της μεγαλύτερης έκθεσης σκαφών αναψυχής.

Ο Όμιλος Κυριακούλη κατέχοντας την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εταιρειών στο χώρο του γιώτινγκ, συμμετείχε στην έκθεση με την παρουσίαση δύο ιστιοπλοϊκών σκαφών, του Dufour 385 και του Bavaria 38 και ενός μηχανοκίνητου, του Βavaria 25 sport.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v