ΠΛΑΘ: Απόφαση αγοράς ιδίων μετοχών από ΔΣ

Στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και στην έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών προχώρησε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Πλαστικάς Θράκης στις 20/4.

ΠΛΑΘ: Απόφαση αγοράς ιδίων μετοχών από ΔΣ
Στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και στην έγκριση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών προχώρησε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Πλαστικάς Θράκης στις 20/4.

Αναλυτικά, η Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβε μεταξύ άλλων τις ακόλουθες αποφάσεις επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Οι μέτοχοι ομόφωνα εξέλεξαν το νέο οκταμελές (8μελές) Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για μία πενταετία και μάλιστα μέχρι συγκλήσεως της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2017. Ειδικότερα ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν οι κάτωθι:

Κωνσταντίνος Χαλιορής
Θεοδόσιος Κολύβας
Γεώργιος Μπραϊμης
Stephen Duffy
Χρίστος Σιάτης
Ιωάννης Αποστολάκος
Κωνσταντίνος Γιαννίρης
Πέτρος Φρονίστας

Από τα ως άνω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίσθηκαν ως ανεξάρτητα μέλη οι ακόλουθοι:

Κωνσταντίνος Γιαννίρης
Ιωάννης Αποστολάκος
Πέτρος Φρονίστας 

Επιπλέον οι μέτοχοι ομόφωνα ενέκριναν νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

Ειδικότερα αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών μέχρι το 10% των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας (σήμερα 45.949.500) αφαιρουμένων σε κάθε περίπτωση των ιδίων μετοχών τις οποίες ήδη κατέχει η Εταιρεία (σήμερα 854.880), ήτοι την αγορά με βάση τους σημερινούς ως άνω αριθμούς μέχρι 4.509.462 ιδίων μετοχών κατ’ ανώτατο όριο (του εν λόγω απολύτου αριθμού μεταβληθησομένου αναλόγως, σε περίπτωση εταιρικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του προγράμματος που έχουν ως συνέπεια τη μεταβολή του αριθμού των μετοχών της Εταιρείας) με εύρος τιμής ανά μετοχή από 50 λεπτά του ευρώ έως 2 ευρώ και χρονική διάρκεια του προγράμματος αγορών η οποία δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες με ημερομηνία έναρξης την 23η Απριλίου 2012. 

Ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής σε συμπλήρωση της ενημερώσεως –ανακοινώσεως που έλαβε χώρα κατά τη συζήτηση του 6ου θέμτατος της ημερησίας διατάξεως (αναφορικά με την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Κομνηνού) ενημέρωσε επίσης τους μετόχους αναφορικά με την αντικάσταση του Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ. κ. Χρήστου Κομνηνού από τον κ. Χρίστο Σιάτη (Μη Εκτελεστικού Μέλους) στην Επιτροπή Πρόσληψης Αμοιβών Εκτελεστικών Μελών Δ.Σ. & Διευθυντικών Στελεχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων μελών Δ.Σ. που συστάθηκε σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 9 Ιανουαρίου 2012. Κατόπιν τούτου η εν λόγω Επιτροπή απαρτίζεται από τα εξής δύο (2) Μη Εκτελεστικά Μέλη: Κωνσταντίνος Γιαννίρης, Πρόεδρος και Χρίστος Σιάτης, Μέλος.

Επιπλέον το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

- Κωνσταντίνος Χαλιορής, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
- Θεοδόσιος Κολύβας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος
- Γεώργιος Μπραϊμης, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
- Stephen Duffy, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
- Χρίστος Σιάτης, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
- Κωνσταντίνος Γιαννίρης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
- Ιωάννης Αποστολάκος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
- Πέτρος Φρονίστας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Από τα ως άνω μέλη οι κύριοι Κωνσταντίνος Χαλιορής, Θεοδόσιος Κολύβας, Γεώργιος Μπραϊμης, Κωνσταντίνος Γιαννίρης, Ιωάννης Αποστολάκος και Πέτρος Φρονίστας έχουν ελληνική υπηκοότητα. Ο κ. Χρίστος Σιάτης έχει κυπριακή υπηκοότητα και ο κ. Stephen Duffy έχει βρετανική υπηκοότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v