Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Ψάχνει ευκαιρίες στην κρίση

Ευκαιρίες προκειμένου να εκμεταλλευθεί την κρίση που επικρατεί στην ελληνική αγορά αναζητά η εταιρεία Π. Πετρόπουλος και για τον σκοπό αυτόν βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις σε διάφορα μέτωπα.

Πετρόπουλος: Ψάχνει ευκαιρίες στην κρίση
Ευκαιρίες για να εκμεταλλευθεί την κρίση που επικρατεί στην ελληνική αγορά αναζητά η εταιρεία Π. Πετρόπουλος και για τον σκοπό αυτόν βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις σε διάφορα μέτωπα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Κ. Πετρόπουλο, η εταιρεία είναι υγιής και αυτό οφείλεται στο ότι δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους (όχι μόνο στο αυτοκίνητο ή στα φορτηγά) και στο ότι έχει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια.

Ειδικότερα για το 2012, οι αγορές στις οποίες απευθύνεται η εταιρεία παρουσιάζονται σήμερα χειρότερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Έτσι ενώ η αρχική εκτίμηση των αγορών, πλην των λιπαντικών, ανερχόταν στα 220 εκατ. ευρώ για το 2012, η αναθεωρημένη εκτίμηση κάνει λόγο για νούμερο της τάξης των 172 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά να επισημανθεί ότι το ύψος των αγορών αυτό ήταν 860 εκατ. ευρώ το 2007.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο των λιπαντικών, από 160 εκατ. που ήταν η εκτίμηση της αγοράς για το 2012, η αναθεωρημένη κατεβαίνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, από την 1η Απριλίου 2012 αποφασίστηκαν η εκχώρηση άδειας άνευ αποδοχών δύο μέρες κάθε μήνα για όλο το προσωπικό (αυτό σε ετήσια βάση θα περιορίσει το κόστος προσωπικού περίπου κατά 10%) καθώς επίσης και η περικοπή των αμοιβών της διοίκησης κατά 20% πέραν του 20% που είχε επιβληθεί για το 2011.

Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε μεταξύ άλλων:

α. τη μη διανομή μερίσματος
β. τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών έως το 5% σε εύρος τιμών από 0,50 έως 6 ευρώ.
γ. την επέκταση του σκοπού της εταιρείας και στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη εξετάζει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στην πώληση, εγκατάσταση, συντήρηση και ίσως εκμετάλλευση μηχανών εσωτερικής καύσης, που συμβάλλουν στη δραστική εξοικονόμηση ενέργειας και επιχορηγούνται από τον ελληνικό νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v