Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ίλυδα: "Βλέπει" άνοδο επιδόσεων το 2012

Βελτίωση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας προβλέπει για φέτος η εταιρεία πληροφορικής Ίλυδα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης κ. Βασίλη Ανυφαντάκη.

Ίλυδα: Βλέπει άνοδο επιδόσεων το 2012
Βελτίωση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας προβλέπει για φέτος η εταιρεία πληροφορικής Ιλυδα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εισηγμένης κ. Βασίλη Ανυφαντάκη, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που έγινε την Παρασκευή.

Πέρυσι, η Ιλυδα αύξησε τα έσοδά της και επέστρεψε στην κερδοφορία, καθώς τα έτη 2009 και 2010 το τελικό αποτέλεσμα είχε επηρεαστεί αρνητικά από την ανεπιτυχή επένδυση στην αγορά των ΗΠΑ μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Η Ιλυδα δραστηριοποιείται σε επιμέρους αγορές λογισμικού, όπως αυτές των φαρμακείων, των φαρμακαποθηκών, των διαγνωστικών κέντρων, των πανεπιστημίων, κ.λπ., ενώ η θυγατρική "Prosvasis" δραστηριοποιείται κυρίως στο λογισμικό των λογιστών-λογιστικών γραφείων.

Για το 2012, προβλέπεται άνοδος κύκλου εργασιών και κερδών, λόγω του ότι έχουν αναληφθεί περισσότερα από 55 νέα έργα, που θα τονώσουν τις πωλήσεις όχι μόνο της φετινής χρονιάς, αλλά και του 2013.

Πέραν αυτών, η Ιλυδα διεκδικεί κατά καιρούς έργα του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και αυτό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συνεργασία με τον όμιλο Intracom (έργο της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ, που διεκδικείται από έξι σχήματα).

To 2013 επίσης, αναμένεται να τρέξουν οι διαγωνισμοί για τον εκσυγχρονισμό του λογισμικού των πανεπιστημίων.

Πέραν, αυτών η εισηγμένη εταιρεία υλοποιεί ήδη δύο σημαντικά επενδυτικά προγράμματα.

Πρώτον, έχει ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο 3299 επένδυση δημιουργίας προϊόντων λογισμικού που στηρίζονται κυρίως σε εφαρμογές web. Το επενδυτικό αυτό σχέδιο είναι της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, έχει στο μεγαλύτερο βαθμό τους ολοκληρωθεί και η αναμενόμενη επιχορήγηση ανέρχεται στο 1,35 εκατ. ευρώ (θα βελτιώσει τη ρευστότητα).

Και δεύτερον, σχεδιάζεται ένα νέο καινοτόμο προϊόν (τύπου εφαρμογής airticket) που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό (θα σχετίζεται με το αυτοκίνητο).

Το προϊόν αυτό βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού. Το business plan αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα γίνει σε συνεργασία με άλλη εταιρεία πληροφορικής. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 5-6 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να επιχορηγηθεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ IST For Growtth (καινοτομία και εξωστρέφεια).

Η ανοδική πορεία του 2012 βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί τις δυσκολίες που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά, όπως το ζήτημα των αυξημένων επισφαλειών, καθώς και την δραστική επιδείνωση της κατάστασης στις αγορές των φαρμακείων, των φαρμακαποθηκών, των διαγνωστικών κέντρων, κ.λπ. (σκληρός ανταγωνισμός, πτωτική τάση τιμών πώλησης στα προγράμματα λογισμικού, κ.λπ.).

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Μεταξύ των άλλων αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, την Παρασκευή αποφασίστηκαν:

Πρώτον, μη διανομή μερίσματος.

Δεύτερον, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από το 0,80 στο 0,88 ευρώ.

Και τρίτον, η μείωση των αποδοχών του κ. Βασίλη Ανυφαντάκη από 69.000 ευρώ το 2010 σε 2.000 ευρώ μηνιαίως φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v