Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Στο +10% βλέπει το φετινό τζίρο

Νέα σημαντική άνοδο πωλήσεων αναμένει για φέτος η Ικτίνος Μάρμαρα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τζίρο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ έναντι 27,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ικτίνος: Στο +10% βλέπει το φετινό τζίρο
Νέα σημαντική άνοδο πωλήσεων αναμένει για φέτος η Ικτίνος Μάρμαρα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τζίρο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ έναντι 27,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Αυτές τις προβλέψεις έκανε η διοίκηση της εταιρείας, κατά την ετήσια παρουσίαση προς τους αναλυτές.

Η άνοδος αυτή αναμένεται να προέλθει από το μέτωπο των εξαγωγών, που από το 86,5% του συνολικού κύκλου εργασιών πέρυσι, φέτος θα προσεγγίσει περίπου το 90% (ήταν μόλις 29% το 2006).

Επιπρόσθετα, οι θετικές ταμιακές ροές αναμένεται να συνεχιστούν και φέτος, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της μερικής ανεξαρτητοποίησης της εισηγμένης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πέρα όμως από τη δραστηριότητα του μαρμάρου, συνεχίζεται η επέκταση στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα στα αιολικά πάρκα. Ήδη ο όμιλος λειτουργεί ένα πάρκο ισχύος 22 MW, άλλο ένα ισχύος 8 MW προβλέπεται να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2013, ενώ έχουν ληφθεί άδειες παραγωγής για άλλα τέσσερα αιολικά πάρκα (ισχύος 24, 9, 18 και 10,8 MW αντίστοιχα).

Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο του real estate (κατέχει το 20% δρομολογούμενου project στην Κρήτη σε συνεργασία με την Dolphin Capital) ενώ η νέα δραστηριότητα που σχεδιάζεται σχετίζεται με την αγορά των αγροτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ικτίνος κ. Ευάγγελο Χαϊδά, βρίσκεται υπό σύσταση νέα θυγατρική εταιρεία που θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο των γεωργικών προϊόντων. "Εμείς, λόγω του αντικειμένου μας γνωρίζουμε την αγορά της Κίνας και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες παραγωγούς να εξάγουν προϊόντα σε μια τόσο μεγάλη αγορά. Αρχικός στόχος μας είναι η εξαγωγή ελαιολάδου και κρασιού και υπάρχουν επαφές με το Συνεταιρισμό της Ζακύνθου. Συμμετείχαμε σε έκθεση στην Κίνα και διαπιστώσαμε πως υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για προστατευόμενα προϊόντα περιοχής και για κατοχυρωμένες ονομασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ικτίνος.

Ο κ. Χαϊδάς πάντως δεν προσδοκά πως από τη δραστηριότητα αυτή θα μπορούσαν να επηρεαστούν άμεσα και σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v