Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Reverse split και αύξηση κεφαλαίου

Reverse split, την αύξηση κεφαλαίου έως 2.753.128,20 ευρώ, την έκδοση ομολογιακών δανείων με τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε στις 4 Μαίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Unibios.

Unibios: Reverse split και αύξηση κεφαλαίου
Reverse split, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 2.753.128,20 ευρώ, την έκδοση ομολογιακών δανείων με τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή και την εκλογή νέου Δ.Σ. αποφάσισε στις 4 Μαίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Unibios.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε, η αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 3 ευρώ ανα μετοχή με σύντμηση του αριθμού τους (reverse split).

Επίσης, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 24.778.153,80 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας στα 0,30 ευρώ με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών και με σχηματισμό αποθεματικού . 

Παράλληλα αποφασίστηκε η αύξηση κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 2.753.128,20 ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. 

Η Γ.Σ. αποφάσισε την έκδοση ομολογιακών δανείων μετατρέψιμων σε μετοχές με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης. Οι ομολογίες θα διατίθενται σε επενδυτή που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον στα πλαίσια ενεργειών για την χρηματοδότηση της εταιρίας.

Η Γ.Σ. τέλος, αποφάσισε την προσαρμογή του αριθμού των εκδοθέντων δικαιωμάτων προαίρεσης για μετοχές της εταιρίας που έχουν εκδοθεί με προηγούμενες αποφάσεις ώστε να ανταποκρίνονται στη σύντμηση του αριθμού των μετοχών. Αποφασίστηκε η διατήρηση της τιμής μετατροπής για τα δικαιώματα στο επίπεδο της ονομαστικής αξίας όπως θα διαμορφωθεί δηλαδή στα 0,30 ευρώ και εξουσιοδοτούν το Διοικητικό Συμβούλιο για να προσαρμόσει ανάλογα τα προγράμματα διάθεσης των δικαιωμάτων προαίρεσης.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Αντώνιος Σβορώνος, Πρόεδρος Εκτελεστικό Μέλος
Ορφέας Μαυρίκιος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικό Μέλος
Αναστάσιος Θεοδωρακόπουλος, Εκτελεστικό Μέλος
Γεώργιος Μπέκος, Εκτελεστικό Μέλος
Διονύσιος Σβορώνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Νικόλαος Τραυλός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Ιωάννης Μεθόδιος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος και
Ρήγας – Αλέξανδρος Καραβίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Αλέξανδρος Καλογήρου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Επισημαίνεται επίσης ότι η θητεία του νέου εκλεγέντος ΔΣ, σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 3 του καταστατικού της εταιρείας, είναι πενταετής και λήγει την εσπέρα της 4ης Μαΐου 2017, παρατεινόμενη μέχρι της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v