Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ANEK Lines: Ηγείται του έργου "Synthesis"

Η ΑΝΕΚ LINES ηγείται κοινοπραξίας Ελλήνων και Ιταλών εταίρων στην οποία απονεμήθηκε το έργο «SYNTHESIS» μετά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων MARCO POLO II, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2010.

ANEK Lines: Ηγείται του έργου Synthesis
Η ΑΝΕΚ LINES ηγείται κοινοπραξίας Ελλήνων και Ιταλών εταίρων στην οποία απονεμήθηκε το έργο «SYNTHESIS» μετά την πρόσκληση υποβολής προτάσεων MARCO POLO II, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2010.

Το παραπάνω πρόγραμμα παρουσιάστηκε εκτενώς, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10/5, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ LINES, στα Χανιά.

Παρόντες, ήταν εκπρόσωποι του έργου “SYNTHESIS” του προγράμματος MARCO POLO II, Κρήτες Αυτοκινητιστές, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Λιμενικές Αρχές, εκπρόσωποι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς, οι Δ/ντές και τα στελέχη της ANEK LINES.

Οι ομιλητές μεταξύ άλλων aναφέρθηκαν στο σκοπό και τις δράσεις του προγράμματος, μίλησαν για τους συνεργάτες, εστίασαν στα αναμενόμενα οφέλη του έργου και ανέπτυξαν τον σημαντικό ρόλο της ΑΝΕΚ στις μεταφορές και στην εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως το Marco Polo II.

Αναλυτικά:

Σκοπός του προγράμματος Marco Polo II είναι η μείωση της κυκλοφορίας στους δρόμους και η προώθηση «πράσινων» μεθόδων μεταφοράς για τα φορτία που διακινούνται στην Ευρώπη.

Το έργο “SYNTHESIS”, μέσα από τέσσερεις κύριες δράσεις εφαρμογής, θα παρέχει καινοτόμα μαθήματα «εν πλω» σε εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα δημιουργήσει «Δίκτυα Επικοινωνίας και Μάθησης», τα οποία θα προωθήσουν τις πράσινες μεταφορές στην Αδριατική και την Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από την δημιουργία και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών μεταφοράς.

Επίσης ενθαρρύνει την ανάπτυξη διαδικασιών και την προσαρμογή των συμμετεχόντων, στις σύγχρονες απαιτήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εκτός από την ΑΝΕΚ, οι υπόλοιποι συνεργάτες του έργου είναι:

• Ο Oργανισμός Λιμένος της Ανκόνα (Port Authority of Ancona)

• Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, η οποία εξειδικεύεται στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Επαγγελματική Κατάρτιση.

• Η BPM A.E. η οποία είναι ελληνική εταιρεία Συμβούλων Διοίκησης Επιχειρήσεων, που εξειδικεύεται σε θέματα ανάπτυξης, βελτίωσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των δομών οργάνωσης, διοίκησης και παραγωγής.

• Η INTERPORTO MARCHE SpA που είναι το διαμετακομιστικό κέντρο της περιφέρειας Μαρκέ (Marche) στο οποίο ανήκει το λιμάνι της Ανκόνα.

Για τη Διάδοση των αποτελεσμάτων έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα www.synthesis-project.gr και θα γίνουν ενημερωτικά δελτία, συνεντεύξεις Τύπου και εκδηλώσεις σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Πειραιά και Ανκόνα. Τέλος θα πραγματοποιηθεί ένα διεθνές συνέδριο στην Ανκόνα.

Τα αναμενόμενα οφέλη από το έργο είναι:

• Η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών από τους εμπλεκόμενους φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Αδριατική θάλασσα.
• Η αύξηση της ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την ασφάλεια στις μεταφορές.
• Δημιουργία προτάσεων για βελτίωση των υποδομών στην Αδριατική.
• Διερεύνηση των αναγκών για περαιτέρω επενδύσεις.

Το Έργο «SYNTHESIS» αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 50%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v